Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri și jucării din sticle de plastic- video

Jocuri și jucării din sticle de plastic- video

Fiecare casă produce zilnic ambalaje din plastic, mai ales sticle, cutii de la diverse produse alimentare sau de curațenie, de igienă. Este foarte simplu să folosești creativ această resursă ca să confecționezi pentru copilul tău jocuri și jucării reciclându-le.

Avantajul folosirii plasticului pentru a confecționa diverse obiecte utile:

  • se găsește peste tot
  • nu necesită prelucrări speciale- speli bine sticlele cu apă călduță și săpun ca să îndepărtezi etichetele și alte însemne care se șterg și materialul tău de lucru manual este gata
  • pentru a le tăia nu ai nevoie decât de un foarfec sau un cuter pe care le ai oricum în casă
  • plasticul se poate picta cu acuarele acrilice dar și cu vopseluri pe bază de ulei, mai ales dacă vrei ca aceste jucării sau jocuri să fie folosite și în exterior: în curte, la locul de joacă, în parc etc
  • și lipirea părților între ele sau dacă e nevoie de bucăți de carton, capace, mărgele și alte accesorii de adăugat este foarte simplă: ai nevoie de un superglue sau alt adeziv pentru plastic sau de un pistol de lipit
Citește și:   Idei de decorațiuni pentru petrecerea de botez

Un alt avantaj este că putem implica și copiii alături de noi la confecționarea acestor jucării sau, dacă sunt mai mari, pot chiar ei tăia și asambla singuri sticlele. Le va dezvolta imaginația, abilitățile motrice fine și își vor ocupa timpul liber într-un mod util.
Unele jucării vor lua doar câteva minute să le confecționezi, altele necesită mai mult timp, trebuiesc și pictate, așa că va trebui să rezervi o întreagă după-amiază, o zi din weekend sau o zi de vacanță. Modelele de jucării se pot confecționa și la școală, la cluburi de lucru manual sau în tabere, învățându-i pe cei mici o cale creativă de a recicla.

Jucăriile create sunt o soluție simplă, ieftină, alternativă la jucăriile și jocurile scumpe. Mai ales pentru bebeluși, poți realiza o sunătoare sau jucărie senzorială în numai câteva minute. Iar dacă cei mai mari s-au plictisit de jucăriile lor ori vor ceva scump din magazin, este timpul să-i ajutați să-și confecționeze singuri ceea ce vor. Va fi o lecție de viață.

În video de mai jos, puteți vedea idei de astfel de jucării și jocuri pentru copii, confecționate din sticle și dopuri de plastic:

Citește și:   Lucru manual de vacanță