Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lucru manual de vacanță

Lucru manual de vacanță

Se presupune că un copil nu trebuie să aibă activități organizate în vacanță, asta numai dacă merge la un club, un after-school sau în tabără. Dar anul acesta multe dintre aceste opțiuni nu mai sunt valabile și unii părinți au concediu mai puțin, așa că poți să ai copiii blocați acasă, plictisiți, fără posibilitatea să se joace cu așa mulți copii ca în trecut. Ce faci atunci? Îl lași doar pe tabletă sau pe net?
O idee ar fi să faci cu ei cel puțin o activitate creativă pe săptămână. Ceea ce vă propun mai jos nu este ceva condiționat de vârsta și abilitățile copiilor, poate fi organizată oricând și cu copii de toate vârstele.

Lucru manual de vacanță cu pietre

Ai ne voie de acuarele (de preferat acrilice) sau markere permanente, că pietre găsești peste tot. Îi poți trimite pe copii să adune sau mergeți împreună. Depinde de proiect, în general se pictează bine pietrele plate, sau cu fețe netede, dar în unele cazuri e nevoie de pietre lungi, rotunde ori care seamănă cu ceva ce urmează să desenați.
De exemplu într-o zi ploioasă la munte, am ieșit într-o pauză dintre rafalele de ploaie cu copiii pe malul râului și am căutat pietre care semănau cu mașini. Pentru că asta au vrut ei să picteze, mașinuțe.
Este bine să alegi o temă de la început sau pur și simplu să le lași imaginația liberă: pot aduna ce pietre le plac sau li se pare lor că seamănă cu ceva și apoi să le picteze.
Pietrele se spală mai întâi cu apă și săpun și se lasă la uscat.

Citește și:   Jocurile de puzzle fac copiii mai deștepți

Ce pot picta pe pietre?
Practic orice și iată câteva exemple mai jos:

  • o scenă legată de locul unde sunteți în concediu cu ei sau de vacanță în general


 

După cum ați observat mai sus, după ce se pictează pietrele pot fi lipite pe o suprafață tare creând mici tablouașe. Astfel de compoziții se pot transforma în amintiri de neuitat.

  • personaje – pot fi personajele dintr-o poveste sau din desenele lor animate preferate dar și membrii familiei  • animale, pot alege ce le place sau ce animal de companie au


  • jucării, ceva cu care se pot juca și mai târziu

  • construiește ceva cu pietre- pictate sau nu. Ai nevoie de un lipici puternic. Pot face suporturi pentru creioane, pentru periuțe și pastă, căsuțe minuscule pentru grădină, peisaje în miniatură etc


Lasa un comentariu