Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Soluții incredibile pentru jucăriile veșnic împrăștiate

Soluții incredibile pentru jucăriile veșnic împrăștiate

Te-ai întors vreodată obosită de la serviciu sau de la cumpărături și toată casa era ca după potop, cu jucării împrăștiate peste tot, până și în locurile în care te așteptai mai puțin? Hmm… m-am gândit eu că nu sunt singura. Când ai 3 copii mici cel puțin vreo 10 ani locuința ta va fi un continuu câmp de luptă: adică tu te lupți și muncești din greu să faci curat, te lupți să îi faci să învețe să-și pună jucăriile la loc, te lupți cu tendința ta zilnică de a le lua și a le arunca pe toate la tomberon … Recunoașteți ceva din ce vorbesc?

Desigur că am încercat cu ei diverse metode de a-i ajuta să depoziteze și să-și organizeze jucăriile. Unele au mers, altele mai puțin.

Din experiență, iată ce am învățat despre spațiile de depozitare pentru jucării:

  • trebuie să fie accesibile copiilor- când fetița mea era prea mică, nu reușea să tragă sertarele așa că avea mereu nevoie de altcineva să aibă acces la jucării sau să le poată pune la loc

  • să fie la nivelul copiilor- ține tot de accesibilitate. Am cumpărat o dată un dulap cu rafturi tip soldat pentru cărți. Arăta foarte frumos, avea o culoare plăcută pentru o cameră de copil, dar ai mei nu puteau ajunge decât până la primele două rafturi. Am găsit altă întrebuințare pentru rafturile de sus, am pus lucruri la care nu voiam neaparat să aibă ei acces dar nu și-a putut îndeplini pe deplin rolul de suport pentru zecile de cărți.

  • nu trebuie să fie neapărat ceva scump- unele cutii sau piese de mobilier speciale pentru camera copiilor sunt foarte scumpe și când îți trebuie mai mult de una, atunci se va simți dureros la buget. Am învățat în timp să fiu creativă și să folosesc pentru camerele lor soluții mai ieftine- cutii și navete din plastic, ambalaje colorate, găleți, coșuri, buzunărașe confecționate de mine și multe alte soluții simple și… mult mai avantajoase ca preț.

  • siguranța celor mici este esențială așa că atenție la ce folosiți sau la improvizații- rafturile trebuiesc bune prinse în perete, nu folosi recipiente din sticlă sau alte materiale care se pot sparge și pot răni pe cei mici, dacă folosești cutii din tablă asigură-te că nu sunt muchii care pot să îi taie, la fel pentru cutiile și navetele de lemn să fie bine finisate, să nu aibă cuie, sârmă sau altceva periculos.

  • Să simplifice organizarea- dacă ai pus niște cutii în camera lor, nu înseamnă că jucăriile vor fi automat organizate, în cel mai bun caz nu vor mai fi pe podea. Găsește metode creative de a-i face să le separe pe categorii: decorează cutiile cu imagini sau cuvinte (dacă știu să citească), pentru grupe de jucării diferite- lego, cărți, jucării de pluș, creioane, mașini, etc; sau poți amenaja diferit spațiile de depozitare pentru a se potrivi doar pentru acel tip de jucării- coșuri din plasă pentru pluș, cutii închise pentru lego, un garaj în miniatură pentru mașini etc.

  • Dacă vrei să nu ocupe mult loc, mai ales în cazul camerelor mici de la bloc, ori dacă ai mai mulți copii în cameră, găsește metode de a plasa aceste cutii de depozitare sub patul lor, sub băncuțe sau scăunele pe care pot să și stea, prinse în perete și multe alte soluții utile.

Citește și:   Copilul meu se plictisește repede de jucăriile lui...

Redăm mai jos câteva dintre aceste idei și sper că te vor ajuta:

Suport jucării de pluș/ păpuși

Idei depozitare lego și jocuri de construcții

Depozitare mașinuțe

Depozitare cărți

Depozitare alte tipuri de jucării

Depozitare materiale pentru lucru manual

Soluții depozitare pentru spațiu redus