Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Copilul poartă ochelari de vedere: cum îl poţi ajuta să nu dezvolte un complex

Copilul poartă ochelari de vedere: cum îl poţi ajuta să nu dezvolte un complex

Ochelarii de vedere se pot transforma într-un complex la vârstele fragede, dacă situaţia nu este gestionată bine de către adulţi. Celui mic îi este greu să înţeleagă de ce are probleme cu vederea şi poate percepe aceast lucru ca pe un defect major, pe de altă parte există şi copiii care pot alimenta frustrarea prin glume, porecle şi până la marginalizarea celui care poartă ochelari.

În această situaţia, misiunea părinţilor este foarte importantă, pentru că doar ei îl pot ajuta pe cel mic să facă faţă situaţiei şi să nu considere purtarea ochelarilor de vedere un lucru rău. Iată cateve sfaturi care te vor ajuta să îl faci pe cel mic să se simtă frumos atunci când poartă ochelari de vedere.

Atitudinea pozitivă este importantă. Încet, dar sigur, stereotipul “tocilar cu ochelari” va dispărea. Mai mult, există copii chiar curioşi să probeze ochelarii de vedere ai celui care îi poartă. Cel mai probabil copilul nu va scapă să fie necăjit de colegi pe seama ochelarilor de vedere, însă a dispărut de ceva timp concepţia care a existat până nu demult, că cei care poartă ochelari nu sunt persoane atrăgătoare, atletice sau sunt “tocilare”.

Citește și:   Reguli după care întreaga familie să se ghideze

Este foarte important modul în care vorbeşti cu copilul despre ochelarii de vedere. Încearcă să scoţi cât mai mult în evidenţă importantă purtării ochelarilor de vedere şi beneficiile pe care le oferă. Încurajează-l şi oferă-i suport atunci când începe să poarte ochelari şi roagă-I şi pe cei din anturaj să facă la fel pentru a-l ajută pe cel mic să se acomodeze cât mai uşor cu noii ochelari.

Alege perechea perfectă de ochelari

Este foarte important să alegi o pereche de ochelari care se potriveşte cât mai bine cu formă feței copilului. Mergeţi împreună prin magazine pentru a vedea mai multe modele, culori şi fă-ţi o idee despre ce îi place micuţului. Fă din cumpărarea ochelarilor un adevărat eveniment, ca de fiecare dată când cumperi ceva extrem de important. Copilul trebuie să ştie că este un accesoriu care are rolul lui şi căruia i se acordă atenţia cuvenită.

Laudă-l pentru noul accesoriu

Părinţii sunt foarte importanţi atunci când este vorba de acest nou accesoriu al celui mic. Înţelege că cel mic se va simţi ciudat pentru câteva săptămâni, dar păstrează-ţi calmul, comportă-te normal şi încearcă să observi dacă cel are momente în care se simte ciudat sau este exclus din cercul de prieteni. În același timp fa-i complimente si laudă-l pentru noua înfățișare.

Citește și:   Mamă de două ori deși e într-un scaun cu rotile

Fă-l să fie responsabil şi să aibă simţul proprietăţii

Aminteşte-i de câte ori ai ocazia că ochelarii de vedere pe care îi are sunt foarte importaţi pentru el şi trebuie să aibă mereu grijă de ei, să îi menţină curaţi şi să îi pună doar în locuri sigure.