Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Mamă de două ori deși e într-un scaun cu rotile

Mamă de două ori deși e într-un scaun cu rotile

La doar 21 de ani, când a rămas paralizată de la mijloc în jos în urma unui accident de circulație, viața Magdei Coman părea condamnată definitiv. Cine ar mai putea visa la o familie, nașterea unui copil și la o carieră dintr-un scaun cu rotile?

Cu toate opreliștile, această femeie extraordinară a găsit în ea resurse să meargă mai departe, să-și continue cariera de foto-model, să-și întemeieze un cămin și să nască doi copii.

”Când eram în spital, am văzut un reportaj cu o fată care avusese un accident de motocicletă și spunea în emisiunea respectivă că cel mai mare regret al ei nu este că nu mai poate merge, ci că nu o să fie niciodată mamă. Atât de tare m-a afectat mesajul acela. Este foarte important ca atunci când te afli într-o emisiune să fii informat, să fii atent la ce scoți pe gură deoarece omul acela care te ascultă va fi influențat de vorbele tale. Pe mine ceea ce am văzut în secundele acelea la televizor m-a impactat teribil. Mi-am dorit foarte mult, m-am rugat, m-am apropiat mult de Dumnezeu și când am rămas însărcinată, am simțit că Dumnezeu mi-a răspuns. ” a declarat ea pentru Libertatea

Citește și:   Cum motivezi un copil leneș

Pentru persoanele cu o astfel de dizabilitate, sarcina poate ridica riscuri suplimentare. La primul copil Magda aproape că și-a pierdut viața. O infecție urinară scăpată de sub control s-a agravat în septicemie și recomandarea medicilor a fost să facă avort. Ea nici nu a vrut să audă și și-a semnat externarea. Transportată de urgență la un alt spital, a găsit acolo un medic care a ajutat-o să aducă pe lume fetița, prematură, dar lucrurile au evoluat bine. Este acum un copil superb și sănătos.
De curând a născut al doilea copil, un băiețel.

”În timpul celei de-a doua sarcini am lansat campania „Dizabilitatea nu te împiedică să fii mamă” pentru că în țările civilizate, o persoană cu dizabilități este consiliată astfel încât să-și construiască viața spre normalitate, nu să se închidă într-o cameră și să se gândească că s-a sfârșit totul.”

Pentru Magda această campanie nu este unica. În urmă cu șase ani a înființat asociația Open Your Heart din dorința de a fi alături altor persoane cu handicap asemenea ei și de a oferi inspirație celor care cred că totul se sfârșește odată cu un accident sau o problemă medicală. Prin această organizație a dat start evenimentui Atipic Beauty, prima prezentare de modă pentru persoanele cu dizabilități din țara noastră. De atunci au avut loc 19 astfel de evenimente în care persoanele în scaun cu rotile s-au simțit frumoase și speciale.

Citește și:   Moduri în care copilul te manipulează. Recunoști expresiile?

Magda Coman este o mamă deosebită,  o voce a celor care sunt de multe ori discriminați în țara naostră dar și o inspirație pentru mulți.

Lasa un comentariu