Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Copii cu păduchi – soluții la problema de care suferă mulți

Copii cu păduchi – soluții la problema de care suferă mulți

Stând în sala de așteptare cu copiii la medicul de familie, afli multe lucruri. M-am întâlnit destul de des cu părinți care se plângeau că micuții lor au luat păduchi de la școală, de la grădiniță sau din surse necunoscute. Toți se simțeau rușinați de problema asta și se temeau că ar putea fi judecați că ei nu au grijă cum trebuie de copii.
Eu i-am încurajat mereu să vorbească liberi despre subiect, pentru că există de fapt multe boli și paraziți care se transmit ușor între copii, și nu este vorba numai despre standardele lor de curațenie.

Leacurile tradiționale sunt periculoase pentru copii!

Cel mai grav caz mi s-a părut cel al unei mămici venite la doctoriță cu o fetiță de 5 ani. Avea pielea roșie, foarte inflamată pe toată fața, pe gât și pe scalp, ca și cum se arsese cu apă opărită. Chiar și ochii îi erau afectați serios. Mama a mărturisit că a dat-o cu gaz (petrol lampant) ca să o scape de păduchi.

Așa făcea și mama la țară, când eram mici”, a motivat ea. Fetița dezvoltase o alergie serioasă de la substanța respectivă. Medicul de familie a făcut un scandal monstru auzind asta, aproape a chemat Protecția Copilului și presa. Și pentru mine a fost un șoc serios să văd săracul copil suferind așa.

Tot încercând să scape de rușinea de a merge la medic sau la farmacist pentru această problemă, mulți părinți folosesc metode așa-zis ”naturiste” sau de care au auzit de la rude sau prieteni: spălături cu apă foarte fierbine, cu sodă de rufe sau cu leșie, datul cu oțet, cu spray-uri de gândaci sau cu apă cu sare, tunsul zero, sunt numai câteva dintre soluțiile antice care circulă pe la noi. Multe dintre ele pun în pericol serios sănătatea micuților sau îi face să se simtă timorați.

Citește și:   Atenție: și copiii pot prezenta simptome grave ale infecției cu Covid 19

Sincer, ca părinți ne-am confruntat aproape toți, măcar o dată în viață, cu situații când copii ne vin acasă cu păduchi. Pediculoza (infestarea cu păduchi) este ceva foarte frecvent, de ce să ne ascundem după deget. Dar acum nu mai trăim în Evul mediu, avem medici și o mulțime de produse eficiente. Nu se merită să mai folosim metode riscante, sau să chinuim copiii.

Din experiența mea în tratarea și prevenirea păduchilor

Eu am folosit diverse șampoane la copiii mei, atât pentru tratare cât și pentru prevenție, mai ales pe perioada cursurilor școlare.

Dar dacă vă interesează ceva cu adevărat naturist, care nu conține chimicale sau insecticide, un medic mi-a recomandat ȘAMPONUL PARANIX. Are doar uleiuri minerale, spumanți și parfum și îl consider net superior altor produse. Îl aplic copiilor și în numai 10 min paraziții sunt terminați. Îi clătesc bine și îi pieptăn cu un pieptene des. Și ouăle lor se usucă, mor, se desprind ușor. A funcționat perfect! Am început să folosesc și preventiv gelul și sprayul de la aceeși firmă și de atunci nu mai am nici o problemă cu ei.

Un alt sfat: dacă cei mici au păduchi sau lindini este să spălați bine așternuturile lor, prosoapele de baie, hainele și tot ce a intrat în contact cu copii și scalpul lor, în mașină, la temperaturi ridicate. Altfel riscați ca să se reinfecteze. Șamponul nu este de ajuns dacă nu faceți și această dezinfecție. De asemenea, controlați-i des, când vin din tabără, de la țară, pe toată perioada când merg la școală, chiar dacă aveți curățenie lună și îi spălați, chiar dacă nu se scarpină și nu prezintă nici un simptom; nu vă gândiți că așa ceva nu li se poate întâmpla lor.

Citește și:   De ce este atât de important spălatul pe mâini

Pentru cei care vor să știe mai multe detalii despre PARANIX

PARANIX este un brand al Omega Pharma, prezent în mai mult de 30 de țări,  specializat tocmai pe această problemă a paraziților de păr. Abordarea lor este una completă, având produse pentru prevenție și tratament al Pediculozei, de aceea au ajuns să fie recunoscuți ca lideri europeni pentru combaterea și eradicarea păduchilor.

Compoziția la toate produsele lor este  fără chimicale dăunătoare, ceea ce le face potrivite pentru copii dar și pentru femei însărcinate ori adulți cu pielea sensibilă. În plus, păduchii de cap nu pot dezvolta astfel nicio rezistență la ingredientele produsului. Conțin uleiuri naturale, parfumuri și spumanți și au o acțiune pur fizică.

Există un șampon și un spray pentru protecție. Eu am folosit mai mult Spay-ul pentru că se aplică simplu, pe părul uscat și are o acțiune de până la 24h. Țineam unul pe măsuța din hol și îi dădeam pe toți dimineața, când plecau la școală. Mai ales în perioadele când aflam că s-au găsit păduchi la vre-un copil la controalele din clasă.

Ca tratament au o loțiune, un tip de șampon și un spray, toate 100% eficiente pentru a scăpa de păduchi și ouăle lor.  Funcționează perfect doar cu o singură aplicare. Loțiunea este creată special pentru păr lung și după aplicare se lasă să acționeze pe timplul nopții.  Așadar vorbim despre PERFORMANȚĂ superioară alături de SIGURANȚĂ pentru copilul tau!

Sunt parfumate, lasă părul moale și frumos și nu îl fac uscat sau uleios ca alte produse similare.

Produsele PARANIX se pot gasi ușor, în multe dintre farmaciile românești. Mai multe detalii despre aceste  produse deosebit de folositoare părinților cu școlari mici (și nu numai) dar și informații interesante cu privire la Pediculoză, se pot găsi pe http://www.paranix.ro