Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Atenție: și copiii pot prezenta simptome grave ale infecției cu Covid 19

Atenție: și copiii pot prezenta simptome grave ale infecției cu Covid 19

Ieri, când mă întorceam de la pâine, 5-6 copii jucau fotbal în spatele blocului. Probabil părinții erau la lucru și ei s-au plictisit în casă. Fără măști, fără nici o protecție. Vecina de la parter a strigat la ei să intre înăuntru, dar degeaba. Unul mai mărișor i-a răspuns chiar urât:
– Coronavirusul afectează numai babe ca tine, nu ai auzit? Nu se atinge de copii, suntem imuni.

Este adevărat că, statistic, au fost mai puțini copii afectați, sau nu fac forme grave, dar nu înseamnă că sunt imuni. Dintre cele aproape 45.000 de cazuri confirmate în China până la 11 februarie, a existat un singur deces la cineva mai tânăr de 20 de ani, potrivit Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, și niciun deces în rândul copiilor mai mici de 10 ani.  Dar un studiu recent al Revistei Pediatrics precizează însă că, în lume aproape 6% din cazurile de infectare la copii au fost severe (comparativ cu 18,5% dintre adulții care au prezentat simptome severe).

De asemenea, am fost atenționați că copiii și tinerii pot fi purtători ai virusului și pot infecta alte persoane, chiar dacă nu dezvoltă ei simptomele bolii. De ce atunci s-au mai închis școlile dacă ei nu se îmbolnăvesc?

Citește și:   Constipația la copii - cauze și remedii

Se pare că virusul suferă și mutații și în prezent fac forme grave persoane din ce în ce mai tinere sau care nu au probleme medicale înainte. Zilele trecute, în statul Georgia din SUA, a ajuns la spital în stare gravă o fetiță de numai 12 ani.  Emma a fost diagnosticată cu pneumonie pe 15 martie și a fost confirmată pozitivă pentru coronavirus câteva zile mai târziu. Sâmbătă, era pe un ventilator, luptând pentru viața ei.
Emma nu avea probleme de sănătate preexistente. Nu a călătorit recent și nu se știe cum a contractat virusul.

Secția de copii din Spitalul Atlanta-Scottish Rite a confirmat că au un pacient actual testat pozitiv Covid-19, deși au refuzat să intre în detalii.
„Pacientul rămâne izolat, iar noi am folosit în mod constant măsurile de precauție adecvate. Detalii suplimentare nu vor fi eliberate din cauza legilor privind confidențialitatea pacientului”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al spitalului, Jessica Pope.

Mama Emmei a insistat să se facă public cazul fetiței, tocmai pentru ca oamenii să ia virusul în serios și să stea în case, să se ferească, să nu se creadă că la anumite vârste sunt 100% protejați de forme grave.

Lasa un comentariu