Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Băiețel cu autism și ADHD din Brașov recuperat total după terapie cu celule stem (P)

Băiețel cu autism și ADHD din Brașov recuperat total după terapie cu celule stem (P)

Ca părinți ne bucurăm de orice mică evoluție a copilului nostru – de primul pas, cele dintâi cuvinte, prima poezie învățată sau de prima notă bună. Dar ce se întâmplă atunci când micuțul se dezvoltă cumva diferit față de alți copii? Ce ne poate aduce speranța că va fi total recuperat și că totul va fi bine? Povestea de mai jos ne arată că medicina regenerativă aduce speranță pentru acești copii!

”Copilul dvs are autism”- o veste cumplită!

În urmă cu câțiva ani, o familie din Brașov primea o veste cumplită: copilul lor frumos și inteligent a fost diagnosticat cu autism. Observaseră un comportament nefiresc la el dar un astfel de diagnostic i-a cutremurat. Părinții lui au căutat ani în șir un remediu, au dus copilul la numeroși terapeuți, la evaluări peste evaluări, dar rezultatele erau foarte mici. Citeau totul și se documentau mereu despre problema lui. Așa a ajuns mama copilului să afle despre un tratament cu celule stem și o mică speranță a încolțit în inima lor. Cum acest tip de celule se recoltează doar la naștere și pentru băiețelul cu probleme nu facuseră această alegere, și-au pus întreaga speranță în celulele recoltate la nașterea celui de-al doilea copil care erau stocate la Banca de Celule Stem Regina Maria. Primul pas a fost o testare de compatibilitate care le-a confirmat că băiatul cel mare poate să beneficieze de terapie cu celulele stem ale frățiorului mai mic. Au urmat niște teste riguroase și băiatul a fost admis pentru tratament la prestigioasa Duke University din Statele Unite ale Americii, unde în aprilie 2019 a beneficiat de terapie cu celule stem provenite de la fratele lui.

Citește și:   Ce greșeală faci cumpărându-i jucăria Huggy Wuggy

Schimbări spectaculoase la doar câteva luni de la tratament

Deși procedura în sine a fost  asemănătoare unei perfuzii, evoluția lui D. a fost o surpriză atât pentru familie, cât și pentru specialiștii și profesioniștii care îl monitorizau. La numai 6 luni de la terapie, medicii au putut să reducă la zero medicația, ceea ce era un salt grozav în evoluția băiatului. Schimbările în bine s-au vazut imediat și evaluările medicale au confirmat că evoluția este extraordinară. Iată ce mărturisește mama baiatului  pe site-ul  www.reginamaria.ro pe care este documentat întregul caz.
„Acum în Aprilie (2020) se face un an de la infuzie și mă gândesc și acum, cu emoție, la acea perioadă care ne-a schimbat viața tuturor. Am ajuns astăzi la rezultate spectaculoase cum nici nu am îndrăznit să sper, rezultatele testărilor sunt foarte bune, însă ce pot eu să va zic din ceea ce văd în fiecare zi e că am un băiat grozav, recuperat, cu foarte puține urme din diagnosticul crunt primit în urmă cu trei ani și jumătate. 
Rezultatele sunt cât se poate de vizibile, o spun cei din echipa lui D. de recuperare, o spun cei din familie care îl cunosc de la naștere, o spun străinii cărora le spun povestea și nu mă cred, nu văd nimic diferit la băiat. Astăzi D. vorbește, povestește, exprimă ce simte, se mai supără dar fără să facă crize, pune multe întrebări iar la unele caut pe internet că nu știu răspunsul … :), îl învață pe fratele lui mai mic cum să se comporte, îi explică ce e bine și ce e rău și când se supără mami și de ce.(…) Sunt foarte fericită, e minunea noastră copilul ăsta iar povestea toată cu decizia de a stoca celule stem la fratele lui, și acesta șansă de a participa la studiu și a primi tratament, cu infuzia și evoluția lui … e totul o MINUNE și pot doar să mulțumesc din tot sufletul că ni s-a întâmplat nouă!
Cuvintele nu pot să exprime îndeajuns ce bucurie trăim noi acum ori de câte ori ne uităm la copilul nostru” Diana, mama micuțului.

Pe lângă schimbările esențiale în comportament, ADHD-ul s-a șters cu totul, testul ASRS care măsoară nivelul de T.S.A. (tulburările de spectru autist) a ajuns foarte aproape de valorile copiilor normali, D. merge la școală, și-a făcut prieteni și poate visa la un viitor fără probleme, chiar de succes, fiind un copil cu o inteligență peste medie.
Nu doar că acum se integrează mult mai bine în școală și în clasa lui, dar a ajuns un elev de frunte, cu rezultate remarcabile:
„La școală și-a făcut prieteni iar doamna învățătoare e mulțumită și îl laudă constant. A participat la un concurs de cultură generală organizat la școala lui și în prima etapă a luat 100 puncte și au trecut mai departe 4 din clasa lui, în etapă a 2-a a luat 96 pct și a fost singurul din școală care a mers mai departe pentru faza pe județe.” ne spune tot mama sa.

Citește și:   Sfaturi inedite pentru a îmbunătăţi atenţia şi concentrarea

Rețeaua de sănătate Regina Maria a susținut întreg demersul familiei și a documentat evoluția cazului lui D. iar video de mai jos explică amănunțit fiecare pas făcut în această poveste de succes. Alte utilizari ale terapiei cu celule stem aici.