Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sfaturi inedite pentru a îmbunătăţi atenţia şi concentrarea

Sfaturi inedite pentru a îmbunătăţi atenţia şi concentrarea

Atât la şcoală, dar şi atunci când au de terminat temele, de citit o carte sau de făcut ale activităţi solicitante, copiii ajung la un moment dat, într-un punct în care atenţia şi concentrarea sunt la limita de jos, şi devine o misiune tot mai grea terminarea a ceea ce au de făcut.

Iată câteva sfaturi pe care le poţi pune în aplicare pentru a-l ajuta pe cel mic să îşi îmbunătăţească puterea de concentrare:

Jocurile ajută. Dacă periodic, jucaţi împreună jocuri care stimulează gândirea, precum puzzle, jocuri cu cărţi, de memorie sau alte jocuri educative, puterea de concentrare a celui mic va creşte. În acelaşi timp, ţine-l cât mai departe de tablete, gadgeturi şi computer. Cu cât va petrece cât mai puţin timp folosind astfel de dispozitive şi îşi va folosi timpul jucându-se cu jucării obişnuite, copilul îşi exersează şi îmbunătăţeşte concentrarea.

Alimentaţia influenţează concentrarea. Poate părea surprinzător, însă ceea ce mănâncă cel mic ajută sau din contră, sabotează, puterea de concentrare. Mâncarea de tip fast food şi alimentele bogate în zahăr îl vor face pe copil să fie lent şi fără energie, în timp ce alimentele bogate în proteine precum migdalele, ouăle sau carnea slabă cresc puterea de concentrare a copilului.

Citește și:   Cele mai frecvente boli ale verii la copii

Somnul şi pauzele îmbunătăţesc concentrarea. Cei mai mulţi copii se concentrează foarte bine după o noapte cu somn odihnitor.

Un pui de somn după ce vine de la şcoală sau după-amiază va face minuni pentru că puterea de concentrare a celui mic va creşte uimitor.

Pauzele pentru baie, gustări şi alte momente de acest fel trebuie luate înainte de a începe perioada de studiu pentru că au tendinţa de a scădea din capacitatea de concentrare.

Lasa un comentariu