Mulţi copii ajung la meditaţii, de regulă, în preajma examenelor importante pe care le au de dat, dar există şi cazuri în care ajutorul unui profesor meditator poate să fie esenţial.
Atunci când observi unele dintre semnele de mai jos, este cazul să te gândeşti să îţi trimiţi copilul la meditaţii, pentru ca performanţele lui şcolare să nu fie din ce în ce mai slabe. Rezultatele şcolare slabe ale unui elev nu sunt neapărat din cauza că un copil nu poate să înveţe, ci pot avea alte cauze care te pot face să ajungi la concluzia că meditațiile ar fi o soluție potrivită:
- La sfârşitul semestrului rezultatele arată dezastruos
Chiar dacă ştii că nu ai un mic geniu acasă, totuşi ai convingerea că ai un copil care poate mai mult de atât şi poate lua note mai mari.
- În comportamenetul copilului au intervenit schimbări negative pe parcursul anului şcolar
Dacă observi o schimbare de dispoziţie la copilul tău atunci când deschizi un subiect legat de şcoală, atunci este aproape sigur că există o problemă. De asemenea, ceva este în neregulă şi atunci când profesorul se plânge că copilul tău deranjează ora. Schimbări negative de comportament pot apărea şi în situaţiile care nu au legătură cu şcoala – de exemplu, atunci când observi că copilul tău nu se mai distrează şi nu se mai simte bine nici măcar în preajma prietenilor şi familiei.
- Copilul este demotivat
Atunci când copilul găseşte tot felul de scuze ca să nu îşi facă tema, să nu înveţe şi să se pregătească pentru teste, ori să îşi facă temele, atunci în mod sigur este o problemă. Dacă vine acasă cu note mici, demonstrează că nu este preocupat de şcoală şi nu are nicio motivaţie.
- Prefesorul îţi recomandă să cauţi o metodă prin care să îţi ajuţi copilul
Atunci când un profesor te cheamă la şcoală pentru o discuţie, când îţi trimite email cu notele celui mic sau când îţi recomandă programe de after school pentru copilul tău, înseamă că doreşte să îţi transmită, mai mult sau mai puţin direct, că ai un copil ce are nevoie de îndrumare pentru a putea face față materiei de la școală.
- Îşi face temele, dar niciodată nu sunt corecte
Dacă a devenit un adevărat chin să îl determini pe cel mic să îşi facă temele şi la final nici nu sunt bine făcute, atunci situaţia este gravă.
- Nu vrea să mai meargă la şcoală
Copilul este extrem de obosit şi refuză să mai meargă la şcoală, iar dimineaţă are loc o adevărată luptă între tine şi micuţul tău pentru a-l convinge că trebuie să meargă la şcoală.