Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Obiecte preferate în alte țări de la care nici un copil nu vrea să lipsească

Obiecte preferate în alte țări de la care nici un copil nu vrea să lipsească

Când întrebi copiii de la noi din țară ce obiecte preferate au, mulți vor specifica probabil sportul, desenul, științele naturii etc. Autoritățile în educație din multe țări încearcă să modernizeze programa școlară pentru a face învățarea o experiență mai interesantă și plăcută. Iată la ce obiecte elevii din alte țări nu ar lipsi niciodată:

Japonia:  Obiectul Admirare a naturii

Scopul acestei ore este de a-i învăța pe tineri să aprecieze aspectul estetic al mediului înconjurător și se desfășoară în aer liber. De prea multe ori, copiii moderni ignoră dezvoltarea acestei abilități, preferând să petreacă timp în fața calculatoarelor și a altor gadgeturi electronice și să nu mai fie preocupați de frumusețile naturii. Dar în Japonia, ca și în cazul obiectelor mai cunoscute, cum ar fi matematica sau geografia, Admirarea naturii implică elevii care primesc note și chiar trebuie să susțină examene de sfârșit de an.

Bashkiria: Apicultura

Peste 100 de școli din Вashkiria au propria stupină. Acolo, copiii învață să se ocupe de stupi și să recolteze miere. La fel de important, astfel de lecții îi învață pe școlari răbdarea, atenția și … o meserie folositoare.

Citește și:   8 motive care îi fac pe copii să se teamă de școală

Israel: Securitate cibernetică

Pe măsură ce internetul continuă să pătrundă în din ce în ce mai multe aspecte din viața noastră, securitatea cibernetică devine un domeniu vital al cunoașterii. Conștiente de acest fapt, școlile israeliene au introdus un obiect cunoscut sub numele de Teorie și practică a războiului cibernetic. Printre altele, copiii sunt învățați cum să se comporte în spațiul cibernetic și cum să răspundă la comentariile blogurilor și rețelelor sociale. Mai mult, se acordă o atenție specială problemei dependenței de jocurile video.

Armenia: Ora de Dansuri populare

Armenii valorizează cu adevărat dansurile lor populare. Cultura armeană se mândrește cu mai mult de 1.500 de dansuri indigene, fiecare având o istorie și o semnificație unică. Din acest motiv, autoritățile armene nu s-au simțit mulțumite ca școlile lor să aibă doar lecții de patrimoniu cultural obișnuite și, în 2013, au făcut din dansul popular o parte obligatorie a curriculumului!

Australia: lecții de surfing

Nerăbdători să își păstreze reputația de „maeștri ai surfului”, australienii predau acum sportul lor cel mai spectaculos în școli. Copiii sunt mai mult decât încântați!  Lecții similare au fost introduse și în Hawaii.

Citește și:   Abuzul emoțional la școală: semne și efecte

SUA: Ora de Descoperiri științifice

După ce termină partea de teorie a acestui obiect, elevii din SUA au aceeași temă finală: să inventeze ceva. Au tot anul următor pentru a o finaliza. Perioada de cercetare se încheie printr-o prezentare, pe care elevii o fac în fața profesorilor și colegilor de clasă. Fiecare proiect este discutat și evaluat în funcție de originalitatea și relevanța sa, iar apoi se acordă nota finală.