Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Realitatea augmentată- cărțile de povești și cititul reinventate

Realitatea augmentată- cărțile de povești și cititul reinventate

Realitatea augmentată, așa cum ne arată și numele, este un mod de a adăuga realității ceva mai mult cu ajutorul tehnologiei, și anume elemente completate de către calculator, generate de intrări senzoriale, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Este o realitate simulată, creată artificial și servește astăzi în multe domenii IT, business, industrie, publicitate, artă, arhitectură, turism dar capătă teren și în domeniul educației. Pentru aceasta au fost create diverse aplicații pentru Android sau computer și sunt majoritatea gratuite sau vândute cu produsele dotate cu acest sistem de realitate augmentată. Există și ochelari speciali care crează impresia de 3D și de pătrundere virtuală într-o anumită locație.

Această invenție creativă nu i-a uitat nici pe cei mici. Prima dată s-a folosit pentru anumite jocuri și jucării. De exemplu, cutiile de lego din Lego-magazin de la Schaumburg sunt echipate cu un cod QR care arată produsul, atunci când este asamblat. Anumite jocuri vin cu o aplicație cu care poți scana un personaj printat pe un cartonaș și acesta devine protagonist 3D pentru un joc pe telefon sau tabletă.

Citește și:   La școală pentru prima dată

În situația în care pandemia de Covid 19 a dus la închiderea multor muzee, locuri turistice și de agrement pentru copii, realitatea augmentată a găsit un mod de a duce virtual copiii acolo, fără ca aceștia să părăsească locuința sau clasele.

Iar de câțiva ani sunt foarte căutate cărțile pentru copii cu realitate augmentată.  De exemplu dacă ai un copil care nu știe încă să citească bine sau căruia nu-i place lectura, astfel de cărți atractive și interactive vor avea un efect magic.
La noi în țară s-a publicat cartea “The Other Side of The Moon”, de Andra Pană, prima carte de povești pentru copii în care personajele prind viață cu ajutorul realității augmentate. Personajul principal este Briana, o fetiță de 7 ani care pornește într-o călătorie pe lună. Cu ajutorul aplicației Rafael the Unicorn copiii pot să interacționeze cu personajul, pot intra în aventura ei de descoperire a unei lumi noi și plină de surprize. Din păcate este în limba engleză, dar la copiii care fac la școală/grădiniță engleză poate folosi pentru a exersa limba, deoarece limbajul este foarte simplu.

Cărțile și cititul sunt astfel stimulate și reinventate. Viitorul sună bine!