Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce poți confecționa din sticle goale de plastic

Ce poți confecționa din sticle goale de plastic

O activitate interesanta de vacanță cu copiii ar fi confecționarea unor jucării și mici obiecte din sticle de plastic goale.

Nu este ceva greu de desfășurat pentru că sticle goale găsești peste tot și nu ai nevoie de materiale sau unelte foarte complicate.

Câteva instrucțiuni generale de confecționare:

  • spală bine sticlele înainte de folosire și scoate-le etichetele. Apa caldă cu puțin detergent ar trebui să fie deajuns. Pentru etichetele mai încăpățânate poți să le încălzești cu aerul cald de la fionul de păr și apoi se vor desprinde fără probleme.
  • le poți tăia cu un cuter sau cuțit bun, chiar decupa cu un foarfece, se pot lipi simplu pe ele diverse bucăți de pânză, hârtie etc cu aracet sau ceva mai solid de tip Picătura.
  • supraveghează copiii mereu și dă-le să facă operațiuni care sunt potrivite vârstei și abilităților lor. Mai ales atenție cu instrumentele de tăiat
  • dacă modelele prevăd și existența unor găuri, se pot face simplu încălzind un ac sau o andrea la flacăra unei lumânări și apoi aplicați pe zona de care vreți să o perforați.
  • pentru obictele care necesită pictare, se pot folosi culori acrilice, fără adăugarea de apă. Se mai pot picta cu ojă sau markere permanente dacă se desenează mici figurine sau forme.
  • în cazul unor păpuși, căsuțe, se pot combina sticlele cu ziare sau bucăți de hârtie folosind tehnica paper mache, modelându-se corpul, capul păpușilor, acoperișul etc. Capul și alte părți pot fi modelate și din plastilină sau pastă fimo arsă în cuptor, accesorii din plastic sau lemn etc.
Citește și:   Călătoria copiilor cu avionul- 10 lucruri pe care trebuie să le știi

În plus copiii vor învăța despre importanța reciclării și refolosirii și le va fi dezvoltată și creativitatea, ingeniozitatea, încurajându-i să facă lucruri noi și utile pentru ei.

Iata cateva exemple de proiecte ușoare pe care le poți face împreună cu cei mici:

Jucării din sticle de plastic

Avioane, mașini, rachete, animale, orice poate fi confecționat din sticle de plastic, cu puțină imaginație și talent.

O idee pentru păpuși, mai simplă, este să folosești sticla de plastic doar ca rochie și în vârf să introduci o păpușă mică. Fetițelor le vor plăcea mult.

 

Jocuri

Iată câteva exemple: popice, jocuri cu apă, kendama.

 

Lucruri utile și decorațiuni

Cutiuțe dentru depozitarea creioanelor și a altor obiecte mici, flori, pușculiță, mobile care se agață în camera copiilor, sunt multe idei în care poți folosi sticlele de plastic.

Piese de mobilier

Măsuțe, fotolii, chiar și un pat pot fi confecționate din sticle de plastic prinse împreună cu scoci sau sârmă și apoi îmbrăcate în material sau pus deasupra pernuțe, saltele. Anumite modele se pot folosi și simple, avantajul fiind că cei mici le pot pune afară fără teama că se pot uda sau deteriora. Și sunt și solide, chiar dacă este doar… plastic.

Casuțe de grădină pentru copii

Desigur, un astfel de proiect necesită o mulțime de sticle goale și multe ore de muncă, chiar zile. Dar distracția va fi pe măsură, copiii putând avea propria căsuță în grădina casei sau pe o terasă mai mare.

Se face mai intâi un cadru al casuței din metal sau șipci de lemn. Pentru crearea pereților, se trece o sârmă prin sticle, atât pe lungime, cât și pe lățime ulterior. Dați găuri cu o andrea încălzită în foc la toate sticlele, apoi va fi ușor. Folosind și sticle colorate, veți mări frumusețea proiectului.

Ca și acoperiș puteți folosi tot sticle dar și alte materiale. Pentru a nu pătrunde ploaia, puneți o bucată mare de plastic dedesubt.

Obiecte din capace

Se pot găuri, lipi, combina și crea jucării interesante dar și o perdea sau perete despărțitor pentru spațiile de joacă pentru copii. Ideea va fi că ei trebuie să colecționeze aceste capace întâi.