Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Activitate de vacanță – scena Nașterii Domnului

Activitate de vacanță – scena Nașterii Domnului

Vacanța de iarnă se apropie, la fel și sărbătorile de Crăciun. Pentru a da casei tale un aer festiv, poti ajuta copilul tău să confecționeze scena Nașterii Domnului în miniatură. Se poate folosi ca și decorațiune de pus sub brad, în camera lui, pe pervaz sau în alte locuri din casă.

Aceasta poate fi o activitate de vacanță, de weekend, ori un proiect de lucru manual cu copii din clasa ta de la școală sau la grădiniță. Poate fi chiar o îndeletnicire creativă la care poate participa toată familia, sau un mod de a-i învăța pe cei mici ce s-a întâmplat la Crăciun, în urmă cu 2000 și ceva de ani.

În tutorialele video de mai jos, sunt date mai multe exemple, cu scena Nașterii confecționată din diverse materiale, necesitând diverse grade de dificultate. Alege ceva ce crezi că se potrivește copilului/ copiilor tăi, conform vârstei și abilităților lor dar și în funcție de ce materiale îți sunt mai ușor accesibile.

Confecționează staulul în care s-a născut Isus

Tutorialul conține 7 idei utile de materiale pentru a confecționa staulul/ peștera în care s-a petrecut Nașterea Domnului și o mulțime de modele din care te poți inspira. Pentru copii sunt potrivite cele din carton, crenguțe, lopățele din lemn, modelaje cu lut și pastă fimo, dar pot încerca și alte materiale, cu puțin ajutor din partea adulților.

Citește și:   Reguli simple pentru a învinge teama de apă

Idei de confecționare a personajelor biblice

Idei pot fi foarte multe (din lemn, pasta fimo, pahare din plastic, role de la hârtia igienică, dopuri de plută, lopățele, pănuși, păpuși croșetate, pictură pe pietre etc) dar dacă ați confecționat staulul întâi, personajele trebuiesc cumva să fie din aceleași materiale, să se potrivească. De exemplu, la un staul din carton puteți opta pentru decupaje din hârtie, pănuși, pahare plastic; pentru staul din lut sau alte materiale modelate, puteți la fel, modela personajele. Un adăpost al scenei Nașterii din lemn poate merge cu personaje din pănuși, modelate etc.

 


În tutorialul video de mai jos puteți vedea un exemplu de personaje din hârtie iar modelele explicate pot fi descarcate aici:
Model 1 – https://drive.google.com/file/d/1HDtQzSKlHJ85-KJ4vBjEtEecD9AzcLlC/view?usp=sharing
Model 2 – https://drive.google.com/file/d/1uGqL61ngVUVcgK9_Qu1YNLL4dyw7mTCd/view?usp=sharing
Model 3 – https://drive.google.com/file/d/1elCpkR4VFpPrYvZjsAvz909Hga3S1uV7/view?usp=sharing

Lasa un comentariu