Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum mi-am încurajat copiii să citească în vacanță

Cum mi-am încurajat copiii să citească în vacanță

Am o prietenă care are 5 copii, toți de vârstă școlară. Învăț multe de la ea, pentru că are mult mai multă experiență decât mine care am doar unul. Ieri îmi povestea cum a reușit să îi facă să citescă pe timpul vacanței o mulțime de cărți.

”Fata mai mare mai citea așa din plăcere, din inițiativa ei chiar, dar am observat că o cam fură rețelele de socializare în ultimul timp și cu greu termina o carte. Restul sunt băieți și niciodată nu au avut acest hobby, ba chiar nici nu ar fi atins cărțile fără să le spun eu. Dar în vacanța asta mi-am propus să îi fac să citescă. Cel dintr-a Va am văzut că se exprima destul de sărăcuț în scris, am văzut niște lucrări de control ale lui, are note slabe. Și nici la capitolul cultură generală nu stau ei prea bine.

”Deci cum ai făcut concret?”  am întrebat-o eu.

”Am împărțit împreună cu ei fiecare zi de vacanță în 3 părți. Una trebuiau să citescă, într-una făceau ceva util pe lângă casă și a 3a parte puteau să se joace afară sau să stea la TV, pe computer, la alegere, ce voiau ei. Nu prea le-a convenit la început, prin casă mai ajutau așa că nu au fost probleme. Dar la început se plictiseau să stea și doar să citească, se foiau la baie, la bucătărie pentru diverse, dar apoi le-am zis să se ducă la toaletă înainte și să își ia apă în cameră. Pentru că programul de citit l-am pus pentru toți la aceeași oră, nu au cum să fie distrași unul de altul. Acum le place mai mult, câțiva au inițiativa și citesc și singuri în afara acestui program, vor să vadă cum se termină, sau o acțiune anume.”

Citește și:   Studiu: cea mai bună activitate pentru vacanţa de vară

”Deci cam cât citesc pe zi?”

”Cam două ore. Fixasem 3 dar se foiesc până aleg cartea și locul, au diverse preferințe, se mai hârjonesc, trebuie să stau între ei puțin până se apucă. Și la final de 2 ore trebuie 5 min fiecare să îmi povestească ce a citit. Am observat că asta îi încurajează cumva, aud despre o altă carte la altul și le stârnește curiozitatea, vor și ei să o citescă. Cel mai mic citește cu voce tare lângă mine. E numai clasa a 2a. Acum învață. Are încă nevoie de ajutor. Ieri i-am dus la bibliotecă să-și aleagă că au cam terminat ce aveam noi în rafturi. Nici nu-ți închipui cât de mult au putut să citească în 4 săptămâni de când am început. Și vacanța încă nu s-a terminat. Nu fac ceva foarte deosebit, nici minuni, doar că am decis ceva împreună cu ei și sunt foarte hotarâtă să ducem acest plan până la capăt.”

Deci se poate și acum în zilele noastre, cu atâtea lucruri care îi distrag pe cei mici, să existe metode care să-i facă să citească.