Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum alegi o tabără pentru copii

Cum alegi o tabără pentru copii

Dacă în urmă cu ceva ani singurele criterii de alegere unei tabere erau zona, prețul, facilitățile, perioada, obiectivele turistice din apropiere, acum părinții au un nou element important de care trebuie să țină cont: TEMATICA TABEREI.

Copilul tău poate nu doar să viziteze o altă locație timp de 1-2 săptămâni, ci să și învețe ceva nou sau să-și dezvolte anumite abilități.

Cele mai frecvente tipuri de tabere tematice:

  • tabere de explorare/expediții– sunt organizate în Deltă, în anumite zone montane, în zone cu cetăți medievale, locuri istorice etc. În unele dintre acestea copiii pot învăța deprinderi importante de supraviețuire și viață în natură.
  • tabere sportive- sunt diferite de cantonamentele în care copiii care practică deja un sport merg să se antreneze. În majoritatea cei mici învață sporturi noi ca echitație, mountain bike, tenis, inot, canoe, fotbal etc. Este o tabără grozavă pentru copii activi, pentru cei supraponderali care au nevoie de mai multă mișcare dar și pentru orice copil care este atras de un sport.
  • tabere artistice/ de creație- în aceste tabere participanții pot participa la activități care le dezvoltă cretivitatea și simțul artistic. Pot fi de pictură, craft, sculptură, jurnalism / blogging, creative writing, fotografie, cinematografie, gătit/culinare, design vestimentar etc.
  • tabere de limbi străine- unele dintre aceste tabere încurajează conversațiile și practicarea unei limbi, altele inițiază copiii într-o o limbă nouă, sunt pentru începători dar sunt și tabere care urmăresc pregătirea elevilor pentru un examen de limbă și obținerea unei certificari lingvistice (IELTS. TOEFL, PET, FCE, CAE).
  • tabere creștine- unele culte organizează tabere cu tematică creștină pentru copii și tineri. De obicei nu limitează participarea copiilor doar la cei din cultul lor și majoritatea adaugă o temă adițională: sport, arte etc
  • tabere de slăbit / medicală- copiii care au probleme de alimentație sau sunt supraponderali pot acum participa la o tabără de slăbit. Nu foarte multe, dar există și alte tipuri de tabere medicale, cu programe speciale pentru copiii cu anumite afecțiuni
  • tabere artistice și etno-culturale – multe dintre ele își propun promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești și de aceea sunt organizate în zone bogate în tradiții (bucovina, Moldova etc). Altele inițiază copiii în activități artistice ca muzică, teatru, dans, chitară, balet etc.
  • tabere pe diverse teme de cultură generală sau zone de interes- există tabere orientate pe o temă specială care face sau nu parte din programa școlară a copiilor: dinozauri, nave spațiale, matematică distractivă, ecologie, medicină, business, oratorie, drept etc.
  • tabere internaționale- au ca scop descoperirea culturii, limbii, obiceiurilor acelei țări. Sunt diferite de vacanțele cu familia în străinătate pentru că sunt gândite ca în fiecare zi să îi învețe pe copii ceva despre acea zonă. Pot fi costisitoare dar se merită!
  • tabere speciale- organizate pentru copii cu handicap sau anumite probleme emoționale/mentale – pe lângă programul obișnuit al taberei, copiii pot beneficia de consiliere sau activități specializate de recuperare.
  • tabere de familie- în aceste tabere poate participa toata familia. Există activități pentru copii și seminarii, sesiuni speciale pentru părinți, dar multe sunt pentru întreaga familie, urmărind întărirea relațiilor părinți-copii. Sunt grozave pentru părinții care au puțin timp să petreacă cu cei mici sau celor care se simt depășiți, au copii/ adolescenți cu probleme și au nevoie de ajutor în tehnici parentale.
Citește și:   Activitate de vacanță - scena Nașterii Domnului

Informații utile despre rezervări

Puteți găsi astfel de tabere online, doar căutând cu fraza ”tabere tematice”. Este bine să citiți mai multe lucruri despre tabăra la care vă opriți, scrieți numele ei pe google, uneori sunt discuții pe facebook, comentarii ale părinților care au avut copilul acolo.

La majoritatea înscrierile se fac din timp.

Indiferent ce tabără alegeți, verificați și dacă acestea sunt acreditate de către Ministerul Tineretului si Sportului prin Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport.