Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce se dă acid folic femeilor însărcinate?

De ce se dă acid folic femeilor însărcinate?

Acidul folic are o contribuție importantă la dezvoltarea unei sarcini sănătoase. Medicii prescriu de obicei femeilor însărcinate să consume 400 mg de acid folic în fiecare zi, pe lângă consumul de alimente care conțin folați, pentru a ajuta la prevenirea avortului spontan și a unor defecte congenitale majore ale creierului bebelușului (cunoscute sub numele de defecte ale tubului neural). Folatul și acidul folic sunt forme hidrosolubile ale vitaminei B9.
Cele mai frecvente tipuri de defecte ale tubului neural sunt Anencefalia și Spina bifida. Anencefalia este un defect congenital grav în care părți ale creierului și craniului unui bebeluș nu se formează corect. Bebelușii născuți cu Anencefalie nu pot supraviețui. Spina bifida este un defect congenital grav în care coloana vertebrală a unui bebeluș nu se dezvoltă corect și poate duce la unele dizabilități fizice severe. Toate femeile, dar mai ales cele care planifică să rămână însărcinate, au nevoie de 400 mg de acid folic în fiecare zi.

Am nevoie de acid folic chiar dacă nu sunt însărcinată?
Da! Fiecare femeie poate lua 400 mg de acid folic în fiecare zi, pe lângă consumul de alimente care conțin acești folați, chiar dacă nu intenționează să rămână însărcinată. Corpurile noastre folosesc acid folic pentru a produce celule noi, cum ar fi pielea, părul și unghiile.
De asemenea, se consideră că acidul folic poate acționa anti-cancer, previnind modificările ce pot apărea la nivelul ADN-ului și care pot favoriza apariția cancerului.

Citește și:   Ecografiile de sarcină- câte să faci și ce rol au

Ce alimente conțin acid folați?
Chiar dacă ai o sarcină în desfășurare sau nu, este bine să mănânci sănătos și să consumi și alimente care conțin folați. Aceste substanțe pot fi găsite în produse precum fasolea, mazărea și lintea; ficăței de vită; portocale și suc de portocale; pepene, lămâie; saltă, roșii, ciuperci, sparanghel și broccoli; și legume verzi cu frunze închis, cum ar fi spanacul și ștevia. Începând cu anul 1998, în unele țări acidul folic a început să fie introdus în alimente precum cereale, făină, pâine și alte produse de panificație, prăjituri și biscuți. Cu toate acestea, este foarte dificil pentru majoritatea femeilor să obțină cantitatea zilnică recomandată de folat numai prin alimente. De aceea sunt recomandate cure de Acid Folic pastile.

Există și contraindicații?
A lua mai mult de 400 mg cat este  recomandat în fiecare zi nu este neapărat mai eficient în prevenirea defectelor tubului neural. Faceți acest lucru numai dacă un medic recomandă să luați mai mult pe zi din cauza altor afecțiuni de sănătate.

Atenție : Anumite persoane au mutații genetice care pot duce la acumularea unei cantități mari de acid folic în sânge care poate declanșa anumite probleme de sănătate cum ar fi: scăderea imunității, reducerea funcțiilor creierului și creșterea unor tumori canceroase deja existente în organism.
De asemenea, înainte de a lua aceste suplimente trebuie să spui medicului dacă ai probleme renale, dacă consumi frecvent alcool sau ai anemie pernicioasă ori  anemie hemolitică, pentru că în aceste cazuri acidul folic poate crea probleme.