Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

10 Activități de Paște de făcut în casă

10 Activități de Paște de făcut în casă

Cum carantina ne-a anulat multe planuri de vacanță și ne-a limitat ceea ce puteam să facem de Paști, aceste activități cu copiii vor face ca acest eveniment să fie amuzant și să se bucure de el chiar și în casă.

Exemple de activități pe care le puteți face:

  • Mini-cinema- alege un film de familie sau unul cu subiect de Paști și priviți-l împreună ca familie. Pentru a-l face mai special fă pop-corn (de exemplu cu caramel), prepară niște limonadă sau alte băuturi preferate. Lăsați-i să-și aducă perne pe care să le pună pe jos și să se simtă confortabil.
  • Concurs găsește comoara – ascunde prin casă niște indicii care duc la o comoară. Aceasta poate fi un coșuleț cu ouă sau iepurași de ciocolată sau orice vă gândiți să cumpărați copiilor de Paște.
  • Personaje din ouă – copiilor li se dau niște ouă fierte nevopsite sau colorate cu o culoare deschisă și ei trebuie să la picteze sau să lipească pe ele hârtie, ochișori și să confecționeze personaje din desenul lor preferat sau membrii familiei etc.

  • Platouri decorative cu ouă- se fierb ouăle, apoi împreună cu copiii creați niște platouri decorative. Folosiți ouă dar și legume, verdețuri tăiate creativ. Copiii se vor distra de minune dar și le vor consuma mai apoi cu poftă.
Citește și:   Când e frig afară și copilul tău e răcit

  
 

    • Ouă din făină – se pun niște ouă din ciocolată învelite în staniol într-o farfurie sau tavă cu făină albă (atâtea farfurii câți membri de familie sunt). La start participanții trebuie să ia ouăle de acolo cu gura, fără să folosească mâna sau alt obiect. E amuzant, se fac numai făină. Eventual faceți-l în bucătărie sau puneți ceva sub farfurii ca să evitați să se facă prea multă dezordine.
    • Jocuri de masă- dacă nu aveți o curte în care să jucați ceva și restricțiile carantinei vă țin în casă, jocurile de masă cu toată familia sunt un mod bun de a petrece timp împreună. Eventual, dacă s-au plictisit de cele vechi, cumpărați unul nou, special pentru zilele de Paști.
    • Tava cu surprize – într-o tavă mai mare se pun mai multe obiecte mici și se acoperă cu o pânză sau prosop. Copiii și adulții fac echipe împreună. Trimite-ți copiii să bage mâna sub pânză și să pipăie obiectele fără să le vadă. Apoi se întorc și trebuie să îți spună denumirea la cât mai multe dintre ele. Se scrie o listă. Câștigă echipa care a descoperit cele mai multe obiecte.
    • Concurs cu baloane – se pun în baloane diferite bomboane, ouă mici de ciocolată, confeti, căței de usturoi și alte obiecte mici amuzante. Se agață pe o ușă. Copiii trebuie să încerce să le spargă aruncând cu săgeți sau cu ace înfipte într-un dop de plută. Se pot face și echipe. 
 
  • Hrănește iepurașul- se desenează un iepuraș pe un carton gros de ambalaj. Se taie în dreptul gurii (se mai poate tăia și în dreptul burticii). Tot din carton se taie niște morcovi sau se pot folosi morcovi adevărați. Copiii trebuie să îi arunce de la o distanță anume în gura și stomacul iepurașului flămând.
  • Pedepse și recompense- în niște ouă din plastic se pun bomboane, ciocolățele mici, dar în altele pedepse amuzante: mergi și te spală pe dinți, sari într-un picior de 5 ori, speli vasele 3 zile și altele, în funcție de vârsta copiilor. Trebuie să fie cam 3-4 ouă de fiecare. Se pun într-un bol sau într-un coș. Fiecare din familie trage câte un ou și arată tuturor ce este înăuntru. Se reia după ce trag toți, până se termină ouăle.