Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Când e frig afară și copilul tău e răcit

Când e frig afară și copilul tău e răcit

Când ai un copil răcit în casă iar afară vremea nu este încă prietenoasă, te întrebi cu îngrijorare cu ce să îi ocupi timpul, mai ales dacă este scutit de la școală sau de la grădiniță.

Dacă nu poți să îl lași să meargă la zăpadă, poți încerca să aduci, în mod creativ, iarnă în casă.

Iată câteva idei de activități de iarnă în casă:

Amenajează un scenariu de iarnă
L-am dat copiilor mei cearceafuri albe să le pună pe jos, pe paturi, imaginându-și că e zăpadă. Mai puteți folosi și grăuncioare de la plăcile de spumă poliuretanică, orice seamănă cu zăpadă. Pot face niște bulgări de zăpadă din hârtie și bătaia poate să înceapă.
Pe cartoane sau în cutii, poți amenaja cu ei scene din natură în timpul iernii, scene din poveștile sau filmele de iarnă. Folosește hârtie sau carton colorat, cutii goale din plastic sau din carton, mici figurile sau jucării,  vată, zahăr, orice poate crea ceva original și plin de imaginație.
Modelaj de iarnă
Cei mai mici adoră să se joace cu plastilină. Poți să-i înveți să facă oameni de zăpadă din plastilină albă din comerț sau poți să faci chiar tu acasă o pastă de modelat cu care să se joace.
Mod de preparare: amestecă într-o cratiță mică 1 cană de praf de bicarbonat de sodiu alimentar, 1/2 cană de amidon de porumb, o lingură de ulei și 1/2 cană de apă. Pune aceste ingrediente la foc mic și mestecă continuu. Amestecul, la început fărâmicios, se transformă într-un lichid ca o supă groasă, ca în final să se întărească, având consistentă plastilinei. Scoate cu lingură bucăți pe o suprafață tare și plată, nelipicioasă (tavă, foaie de hârtie de copt etc) și lasă-le acolo la răcit. Copii pot confecționa din ea oameni de zăpadă și alte figurine de iarnă.
Pot adăuga crenguțe, resturi de cârpă sau panglici, mărgele, piper negru, paiete etc.
La patinaj
Cumpără niște lopățele din lemn. Copiii le pot desena cu carioci făcând fete, băieți, animăluțele preferate. Taie niște cercuri din folie metalică și înfinge aceste personaje de lemn în mijlocul lor. În pahare sau suporturi mici pune apă, acoperite cu folia că în imagine. Bagă-le la congelator. Dimineață toate vor patina spre amuzamentul celor mici.