Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Boli de inimă și depresie provocate copiilor de ecrane

Boli de inimă și depresie provocate copiilor de ecrane

”Timpul petrecut în fața unui ecran este asociat cu excesul ponderal și obezitatea, care atrage după sine colesterol ridicat și hipertensiune arterială. Odată ce acei factori de risc, cum ar fi obezitatea, sunt în joc în copilărie, au tendința de a continua la maturitate.”, afirmă cardiologul pediatru dr. Stephen Daniels, membru al American Heart Association.

Un grup de experți ai American Heart Association au revizuit cercetările ultimilor 20 de ani cu privire la relația dintre bolile cardiovasculare la copii/ tineri, accidentul vascular cerebral și timpul de vizionare a unui ecran. Ei au observat că lipsa de mișcare, comportamentul sedentar este legat de obezitate, iar obezitatea este legată de bolile cardiace.
Ei au observat că acei copii care au acces de mici la tot felul de dispozitive de divertisment cresc mult mai puțin activi, ies rar să se joace în aer liber sau cu alți copii de seama lor și au tendința să mănânce mai mult deoarece utilizarea ecranelor le poate distrage atenţia și riscă să nu conştientizeze senzaţia de saţietate.

De asemenea, experţii avertizează părinții că privitul la ecrane precum cele ale telefoanelor mobile, tabletelor sau computerelor în ora de dinainte de culcare tulbură somnul copiilor şi le afectează sănătatea şi starea generală, pe termen lung provocând depresie, izolare și comportament antisocial.

Citește și:   Vitaminizare de primăvară- soluții pentru copii

„Există dovezi clare că ecranele perturbă calitatea somnului, care poate, de asemenea, să crească riscul de obezitate. Ideal ar fi ca dispozitivele electronice să nu fie amplasate în dormitoare”, a declarat Tracie Barnett, care a condus grupul de cercetători ai American Heart Association.

Se estimează că în România copiii cu vârsta între 6 și 18 ani petrec mai mult de șapte ore pe zi pe smartphone-uri, tablete, jocuri video și alte dispozitive de divertisment bazate pe ecran, inclusiv TV. Acest număr este alarmant. A crescut și procentajul copiilor sub 6 ani care sunt pur și simplu uitați în fața unui dispozitiv electronic la un joc sau desene animate, folosit cu scopul de a-i ține cuminți și ocupați.

Deși nu există încă o legislație care să interzică explicit copiilor accesul prelungit la aceste aparate, părinții sunt cei responsabili să ia măsuri imediate. Deși pe termen scurt ele par să le ofere acces la multe informații noi, să îi țină calmi și ocupați, toate studiile arată că sunt doar bombe cu ceas, urmând curând să producă dezastre în dezvoltarea fizică și psiho-socială a copiilor.