Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Când hăinuțele nu le mai vin

Când hăinuțele nu le mai vin

Copiii cresc repede. Dacă ai alții mai mici, e simplu, poți refolosi hăinuțele. Dar dacă nu, mai ai și alte opțiuni decât să le arunci?

Eu sunt o mămică creativă, nu renunț la nimic până nu sunt convinsă că nu poate fi reparat, transformat, refolosit sau îmbunătățit. M-a salvat de multe cheltuieli în plus și a adus culoare și frumusețe în familia mea. Fata mea, care este acum adolescentă, m-a moștenit și ea. A învățat să tragă la mașină, își modifică după bunul plac hainele, își face mici obiecte de decor pentru camera ei.

Iată câteva idei utile despre cum să trasformi niște hăinuțe prea mici:

Când o bluză, tricou, pantalon, fustă sunt prea scurte, atunci este simplu: găsește un material asortat și pune un adaos, un volănaș. Eventual poți adăuga un buzunărel, o aplicație, un cordon sau o fundiță din același material și vei crea adevărate… capodopere. Eu am găsit soluții chiar și pentru rochițe elegante, adăugând un volănaș de tiul dedesubt.


Un tricou sau un bady de bebe prea mic se pot tranforma ușor într-o rochițică drăgălașă adăugând jos un material ușor încrețit sau câteva volănașe. La fel și o pereche de pantaloni salopetă.

Citește și:   Cum îl ajuţi pe copil să îşi formeze obiceiuri sănătoase

Taie rotund partea de jos a tricoului și vei obține o căciuliță moale cu care va dormi noaptea. Sau tai puțin ascuțit, coși și faci un nod sus.

Perechile de pantaloni scurți pot fi și ei tăiați și făcuți scurți ori trei sferturi, chiar decorați frumos.

Nu aruncați rochițele scurte, ele se pot transforma în fustițe și mai pot fi purtate cel puțin încă 1 an.

Un pantalon sau fustă prea strâmte pot fi lărgite prin coaserea pe laterală a unor petece colorate, sau tot din același material. Combinat cu alte materiale, poate deveni și o veritabilă fustiță.

Dacă ai imaginație și talent, transformă un body mic într-o jucărie moale.

Îmbrăcămintea mică poate fi transformată și în alte obiecte utile: pernuțe, suporturi cu buzunare pentru camera copilului, covorașe, coperți de jurnal pentru fetițe, rucsacuri, săculeț pentru mobil, șosete pentru crăciun și alte decorațiuni, ca în imaginile de mai jos.