Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce copiii au nevoie de îmbrăţişări

De ce copiii au nevoie de îmbrăţişări

Senzaţia de căldură şi de bine pe care o ai de fiecare dată când îţi îmbrăţişezi copilul are un rol foarte important şi asupra unei stări bune de sănătate a micuțului. De fapt, este esenţială în dezvoltarea celui mic. Îmbrățișarea îi oferă copilului sentimenul de încredere şi îi întăreşte ideea de a se comporta frumos, în timp ce pe adult îl ajută să elimine stresul, să scadă tensiunea arterială şi să îmbunătăţească memoria. Aşadar, transformă acest gest într-un obicei sănătos şi îmbrăţişează-ţi copilul în fiecare zi.

Fiecare părinte îşi doreşte să aibă un copil care are deplină încredere în el şi să aibă o personalitate puternică şi sănătoasă, bine conturată. Știai că îi poţi da copilului această încredere în el doar printr-o simplă îmbrăţişare? De exemplu, atunci când cel mic se pregăteşte să meargă undeva unde este multă lume şi unde va fi nevoit să socializeze, este posibil să fie neliniştit încă dinainte de a pleca de acasă şi chiar speriat de ce urmează. Cu o îmbrăţişare sinceră şi caldă problema aproape dispare definitiv. Îmbrăţişarea îl va face să îşi dorească să descopere lumea, să cunoască noi oameni.

Citește și:   Soluții incredibile pentru jucăriile veșnic împrăștiate

Specialiştii ne sfătuiesc că trebuie să ne arătăm cât mai des afecţiunea. De fapt, îmbrăţişându-l pe cel mic şi arătându-i afecţiunea îi vei dezvolta încrederea de sine şi vei declanşa un mecanism special, făcându-l mult mai predispus să urmeze regulile. Îmbrăţişările îi fac pe copii să aibă un comportament mai bun.

Îmbrăţişarea copilului determină dezvoltarea şi creşterea sănătoasă. Studiile în domeniu au demonstrat de altfel că micuţii care primesc prea puţină afecţiune din partea părinţilor dezvoltă o afecţiune numită insuficiența non-organică pentru a prospera. Printre simptome se numără dificultatea de a lua în greutate, dezvoltarea întârziată a funcţiilor motorii şi iritabilitatea, dar cele mai multe pot fi evitate prin îmbrăţişări pentru că afecţiunea este psihică, adică nu există niciun motiv medical care determină această afecţiune. Copiii care nu au parte de afecţiune se dezvoltă diferit de cei care sunt tot timpul îmbrăţişaţi şi mângâiaţi de părinţii lor. Recomandat ar fi să îl îmbrăţişezi pe cel mic de 8-12 ori pe zi, chiar dacă uneori pare că se împotriveşte.

Nu toţi părinţii se dezvoltă în familii afectuoase, însă timpurile se schimbă şi cercetătorii în domeniu sugerează că aceştia ar trebui să ţină pasul cu noutăţile. Chiar dacă un adult nu a fost obişnuit de mic să îşi îmbrăţişeze părinţii sau fraţii, poate face asta acum, cu copilul său, chiar dacă pentru unii este complicat şi le oferă un disconfort, tocmai pentru că nu au avut parte de îmbrăţişările părinţilor lor atunci când au fost mici.