Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să confecționezi o cutie de nisip pentru copilul tău

Cum să confecționezi o cutie de nisip pentru copilul tău

Copiii îți sunt în vacanță și cu siguranță nu o să ai timp să îi scoți în parc sau în alte locuri de joacă în fiecare zi. O cutie de nisip așezată în grădină, pe terasă sau chiar pe balcon, va fi foarte atractivă pentru micuți și le va consuma ore din timpul lor construind și inventând jocuri.

Vestea bună este că un astfel de proiect nu este foarte greu de realizat. Necesită numai 1-2 ore sau o după-amiază din partea ta dar va cântări mult mai mult.

Cea mai simplă soluție este să folosești o cutie de nisip din plastic cumpărată, pe care doar o umpi cu nisip măcinat și gata. Dacă prețul nu este atractiv, poți folosi ca suport o cutie obișnuită pe care o ai prin curte (plastic, metal, lemn) sau alte obiecte: o roată de cauciuc, un cufăr de lemn vechi, un butoi tăiat pe jumătate, orice poate să fie umplut cu nisip.

Regula principală ar fi ca, indiferent ce construiești, să prezinte siguranță pentru copilul tău. Și asta înseamnă să fie bine șlefuite, să le controlezi de cuie, muchii sau șuruburi în care se pot răni. Cele din plastic sunt mai puțin rezistente așa că le poți îngropa puțin în pământ.

Citește și:   Ce nu poate lipsi din garderoba in toamna si iarna asta? Hanorace de damă cu fermoar!

Mai poți construi tu una din lemn, cărămizi, pietre etc. În acest caz ar trebui să urmărești aceste reguli:

  • Ar trebui să păstreze nisipul înăuntru și să țină afară reziduurile naturale (frunze, pietre etc) și „resturile” animalelor (de la pisici, păsările care zboară etc.).
  • Ar fi trebuit să poată ține apă, pentru că nisipul umed este bun pentru construcții și jocuri
  • Ar trebui să fie robustă și ușor accesibilă pentru copii
  • Din nou atenție la regulile de siguranță ale celor mici, să nu se poată tăia, zgâria, lovi în ea

Găsește mai întâi un loc potrivit și curăță-l de iarbă, pietre, nivelează-l. Apoi construiește partea exterioară din materialul ales. Poți folosi ce găsești prin curte, nu neaparăt materiale noi: cărămizi vechi, pietre, scânduri etc.

Dacă o construiești din lemn, atunci ai mai multă flexibilitate în a alege modelul, a crea băncuțe pe margine etc.

Nu e obligatoriu ca această cutie să fie etanșă pentru a ține apa, dar poți pune în partea de jos niște nilon sau o folie cauciucată care să păstreze cât de cât nisipul umed.
Verifică încă o dată muchiile, îmbinările, acoperă muchiile periculoase, o poți vopsi sau lăcui ca să fie mai rezistentă la interperii.
O poți acoperi cu o umbrelă sau alt acoperiș dacă vrei să creezi un loc la adăpost de arsurile soarelui.

Citește și:   Obiceiuri și tradiții amuzante sau ciudate de Paști

Unii părinți preferă să creeze și un capac sau un sistem de acoperire pentru a o feri de pisici sau gunoaie aduse de vânt atunci când nu este folosită.
Umple-o cu nisip curat, eventual măcinat. Cumpără-i copilului niște lopățele și alte jucării din plastic și locul de joacă este gata.