Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce faci când copilul tău te ignoră

Ce faci când copilul tău te ignoră

Aproape fiecare copil trece printr-o periodă în care pur şi simplu nu ia în seama nimic din ce îi cere un adult. Dacă îi spui micuţului tău să facă ordine în cameră, ori să îşi strângă cărţile de colorat şi să se ducă la culcare, iar el pare că nici nu aude ce îi ceri, atunci să ştii că acesta a ajuns în faza în care ignoră absolut tot ce i se spune sau cere. Acesta este unul dintre semenele că micuţul tău creşte şi este tot mai dornic să ia singur deciziile şi să aibă propria să personalitate, aşadar această formă de rebeliune este explicabilă.

Ca părinte, cea mai mare greşeală ar fi să îl pedepseşti atunci când se opune vehement sau nu ia în considerare ce îi zici. Trebuie să îl faci pe cel mic să coopereze în timp ce încerci să-i oferi libertatea de a se descurca de unul singur.

Ce măsuri poţi să iei atunci când eşti ignorat de copilul tău

Simplifică-ţi cerinţele. Copilul tău te poate ignoră şi pentru că nu înţelege ce vrei de la el, ce anume îi ceri. Formulează cerinţe simple care să nu includă mai mult de 3-4 acţiuni.

Citește și:   Siguranța copiilor la locul de joacă

Termină ce ai început. Atunci când îi ceri copilului să facă un lucru, nu uita să îl lauzi şi să îl încurajezi chiar şi pentru paşii mici pe care îi face pentru a duce la bun sfârşit ceea ce a început.

Asigură-te că cerinţele pe care le ai sunt clare şi posibil de realizat de către cel mic. Ai grijă să nu îl împovărezi cu treburi mult prea complicate pentru un copil. Atunci când îl rogi să facă un lucru, de exemplu să îşi facă curat în cameră, îi poţi ghida sau îi poţi arată cum să facă ceea ce îi ceri.

Motivează-l pe cel mic. Încearcă să îl motivezi de fiecare dată când încearcă să ducă la bun sfârșit ceva din ceea ce îi ceri. Replica “pentru că aşa spun eu” nu este deloc cea mai bună metodă de a-ţi argumenta cererea faţă de el. Reţine: cel mic nu trebuie să facă ce îi spui de frică să nu îl pedepseşti, ci pentru că asta este ceea ce îşi doreşte.

Caută alternative pentru NU. Dacă cel mic te ignoră atunci când îi spui “nu” este poate pentru că s-a săturat să audă acest lucru. Încearcă să ai altfel de abordări şi să înlocuieşti un “nu” cu expresii mult mai pozitive.

Citește și:   Cele mai plăcute sentimente din lume care provin din lucruri simple

Spune”da” de câte ori poţi şi profită de orice oportunitate pentru a-l încuraja. Cultivă-i independenţa şi lasă-i cât mai mult spaţiu şi vei constata că cel mic te va ignora din ce în ce mai rar; din contră va începe să îţi caute tot mai des prezenţa.

Evident, există o mulţime de momente în care trebuie să te impui în faţă celui mic şi să foloseşti un ton ferm. Cu toate astea, cel mai bine ar fi să îţi alegi cu grijă războaiele pe care să le porţi cu copilul tău şi să te impui doar atunci când este absolut necesar.