Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Beneficiile incredibile pe care le are muzica în dezvoltarea copilului

Beneficiile incredibile pe care le are muzica în dezvoltarea copilului

Programul încărcat de la şcoală nu permite de regulă practicarea prea multor activităţi. În această situaţie, mulţi copii se îndreaptă spre sporturi sau limbi străine, şi foarte puţini aleg să se dedice unui domeniu cum ar fi cel muzical.

Muzica poate aduce însă o mulţime de beneficii în viaţa oricărui copil, nu doar în a celor care au un talent nativ şi studiază muzica în mod intensiv.

Studiul muzicii ajută la dezvoltarea zonelor din creier implicate în activităţile de vorbire şi raţionament. De asemenea, asocierea unor melodii cunoscute cu informaţii noi ajută la memorarea mai uşoară a acestora.

S-a demonstrat că există o legătură între muzică şi inteligenţa spaţială (abilitatea de a percepe lumea cu precizie şi de a formă imaginea mentală a lucrurilor). Acest tip de inteligenţă, prin care cineva poate vizualiza anumite elemente care merg împreună este importantă pentru acel tip de gândire necesară pentru a rezolva probleme dificile de matematică.

Cei care studiază muzica învaţă să fie creativi şi să rezolve problemele imaginând diferite soluţii, fără reguli învechite şi ipoteze.

Studiile în domeniu au arătat că cei care studiază muzica obţin rezultate mai bune la școală şi la teste.

Citește și:   Muzicoterapia si impactul ei asupra conditiei umane

Muzică oferă posibilitatea de a intra în contact cu alte culturi şi dezvoltă empatia faţă de oamenii respectivelor culturi. Acest tip de compasiune şi empatie, spre deosebire de atitudinea “eu înainte de orice”, determină formarea unor legături între culturi diferite.

Atunci când faci muzică, orice greşeală se vede. Instrumentele sunt sau nu în ton, notele sunt cântate bine sau nu şi aşa mai departe. O reprezentaţi impecabilă necesită multă muncă. În timp ce studiezi muzică vei începe să apreciezi efortul susţinut pentru a atinge excelenţă.

Studiul muzcii înseamnă muncă în echipa şi disciplină, două lucruri esenţiale pentru oricare alte laturi ale vieţii.

Studiul muzicii dezvoltă abilităţi care vor fi necesare oricând la locul de muncă. Angajatorii caută candidaţi care au multiple capacităti, flexibili, înzestraţi din punct de vedere intelectual, iar muzica contribuie la dezvoltatea acestor calităţi. Graţie studiului muzicii se dezvoltă şi capacitatea de a comunica fluent şi coerent şi colaborarea între membri echipei.

Muzica te ajută să îţi învingi temerile şi să îţi asumi riscurile. Emoţiile sunt de multe ori constructive şi te vei întâlni cu ele de multe ori în viaţă. Cu cât te vei confrunta cu ele de cât mai devreme, cu atât nu vor fi o problemă prea mare mai târziu. Muzica contribuie la dezvoltarea sănătăţii psihice şi împiedică apariţia unor tipuri riscante de comportament.