Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 reguli pe care orice părinte trebuie să le respecte

5 reguli pe care orice părinte trebuie să le respecte

Nu doar copiii au de respectat reguli, ci şi părinţii lor. Să oferi cea mai bună educaţie copilului şi să îl ajuţi să se dezvolte frumos, fără să te întrebi tot timpul dacă atitudinea ta faţă de copilul tău este cea potrivită, începe prin a aplica următoarele reguli. Schimbările vor apărea imediat.
1. Păstrează un ton pozitiv chiar și când îl critici
De fiecare dată când îl critici pe cel mic, încheie pledoaria pe care o ţii într-o notă pozitivă şi subliniază foarte clar care este comportamentul pe care tu îl aştepţi de la copilul tău, pe scurt, spune-i ce vrei de la el! Explică-i acest lucru cât mai specific, în termeni pe care copilul îi poate înţelege.
2. Întotdeauna critică acţiunea şi nu persoana
Critica este de multe ori necesară atunci când interacţionezi cu un copil, dar ţine cont că aceasta trebuie să rămână doar o critică a unui comportament şi atât. Chiar ai putea să încerci să îi faci un compliment copilului în timp ce încerci să corectezi un anumit comportament la el.
3. Nu te gândi că a auzit doar pentru că tu i-ai spus ceva. Repetă!
Repetiţia este foarte importantă în procesul de învăţare. De foarte puţine ori învăţăm sau reţinem ceva de prima dată când suntem expuşi unei informaţii, iar copiii nu sunt diferiţi de noi . Aşadar, atunci când vrei să îl înveţi ceva pe copilul tău şi aştepţi că el să îşi însuşească acel lucru va trebui să îi repeţi de mai multe ori ceea ce i-ai spus iniţial.
4. Nu contează ce îi spui tu, contează ce îşi spun ei înşişi
Automotivarea este singura formă de motivare. Indiferent cât de mult îşi doreşte un părinte să îşi motive şi controleze copilul, forţa lor interior este singura care va conta. Ce pot face părinţii? Îşi pot ghida copiii în aşa fel încât aceştia să îşi dezvolte o atitudine pozitivă.
5. Arată-i continuu cât de mult îl iubeşti
Limba pe care o vorbesc oamenii este limba la care au fost expuşi, şi aici este cheia…pentru că iubirea este un limbaj. Atunci când ne dorim că micuţii noştri să vorbească limbajul iubirii, trebuie să îi expunem continuu acestui limbaj.