Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Nou studiu- Expunerea prenatală la poluare poate provoca astm la copii

Nou studiu- Expunerea prenatală la poluare poate provoca astm la copii

Potrivit unui studiu publicat în revista American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine în luna mai, persoanele care au fost foarte mult expuse la particule ultra-fine de poluare din aer în timpul sarcinii au avut mai mulți copii care au dezvoltat astm. Este pentru prima dată când astmul este legat de expunerea prenatală la acest tip de poluare a aerului, de dimensiune mică și care nu este reglementată sau monitorizată în mod obișnuit.

Mai mult de 18% dintre copiii născuți de aceste mame au dezvoltat astm în anii preșcolari, comparativ cu 7% dintre copiii din Statele Unite identificate ca având astm de către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Alte tipuri de poluanți sunt monitorizați și reglementați de lege pentru a reduce efectele potențiale asupra sănătății, cum ar fi poluarea cu particule de dimensiuni mai mari și poluanții gazoși, de exemplu dioxidul de azot. Acestea au fost asociate cu riscul de astm la copii în cercetări anterioare. Acest studiu a controlat expunerea la alte tipuri de poluare și expunerea la poluanți după naștere și a constatat în continuare un risc crescut de astm la copiii născuți de mame cu expunere crescută la particule ultra-fine în timpul sarcinii.

”Poluarea cu particule ultra-fine – particule care sunt mai mici decât lățimea unui fir de păr uman – poate pătrunde mai adânc în plămâni și poate trece ușor în circulația noastră provocând diverse efecte asupra sănătății. Din această cauză, cercetătorii au spus că efectele lor toxice pot fi de fapt mai mari. Unul dintre motivele pentru care particulele ultra-fine nu sunt monitorizate în mod obișnuit este că au existat o serie de provocări pentru măsurarea lor cu precizie. Din fericire, au fost dezvoltate metode recente pentru a furniza astfel de date de expunere care ne-au permis să realizăm acest studiu.” au declarat Rosalind Wright, MD, MPH, autor principal al studiului și profesorul Horace W. Goldsmith, cercetător în sănătatea copiilor, profesor de medicină de mediu și sănătate publică și co-director al Institutului de cercetare expozomică la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai

Citește și:   10 complicații comune la naștere

Acest studiu a inclus 376 de mame și copiii lor, majoritatea de culoare sau latino, care locuiesc în zona metropolitană din Boston și au fost urmăriți mai mulți ani pentru a le evalua starea de sănătate. Cercetătorii din Muntele Sinai au colaborat cu un grup de oameni de știință de la Universitatea Tufts din zona Boston, care au dezvoltat o modalitate de a furniza estimări zilnice numerice ale expunerii la particule ultra-fine din zona locuințelor mamelor și copiilor. Multe dintre aceste femei locuiau în apropierea drumurilor majore cu densitate de trafic mai mare, unde expunerea la aceste particule mici tinde să fie mai mare.

Cercetătorii au urmărit mămicile pentru a afla dacă copiii au fost diagnosticați cu astm. Majoritatea diagnosticelor de astm au apărut imediat după vârsta de trei ani.

Efectul poluării în uter poate altera dezvoltarea pulmonară și sănătatea respiratorie. Acest lucru poate duce la tulburări pediatrice, cum ar fi astmul. Cum se întâmplă acest lucru nu este pe deplin înțeles, dar poluarea poate modifica anumite sisteme de reglare corporală, cum ar fi funcțiile neuroendocrine și imune, care au fost legate de astm în alte studii.

Citește și:   Ce ar trebui un copil de un an să poată să facă

În timp ce atât băieții, cât și fetele au fost afectați de expunerea prenatală la particule ultra-fine, acest studiu a constatat că bebelușii de sex femilin sunt mai sensibili la efectele poluării cu particule ultra-fine asupra riscului de astm, mai ales când erau expuși la sfârșitul sarcinii. Motivul acestui fenomen este, de asemenea, neclar, dar studiile arată că este posibil din cauza efectelor perturbatoare endocrine ale expunerii la poluare.

„Această cercetare este un pas important în construirea bazei de dovezi care poate duce la o mai bună monitorizare a expunerii la particulele ultra-fine poluante și în cele din urmă la luarea de măsuri. Pe măsură ce avansăm metodele de măsurare a acestor particule minuscule, sperăm să replicăm aceste descoperiri, atât în ​​diferite zone geografice din Statele Unite, cât și la nivel global. Astmul copilăriei rămâne o epidemie globală care o să crească odată cu creșterea anticipată a expunerilor la poluarea aerului sub formă de particule din cauza efectelor schimbărilor climatice „, Dr. Wright.

Surse:
Spitalul Muntele Sinai / Școala de Medicină Muntele Sinai

Wright, R. J., și colaboratorii (2021) Expunerea la particule ultrafine ambientale prenatale și astmul copilariei în nord-estul Statelor Unite. American Journal of Repiratory and Critical Care Medicine. doi.org/10.1164/rccm.202010-3743OC.