Pe unele locuri mai târziu, în altele mai devre, iarna a venit totuși cu frig și zăpadă. Mulți am depozitat bicicletele, skateboard-urile și rolele copiilor, până la primăvară. Totuși ei sunt încă plini de energie și le-ar prinde bine o activitate sportivă și pe timp de iarnă.
În funcție de locație, de prezența sau nu a zăpezii, iată la ce sporturi i-ai putea da:
- patinaj- multe orașe au acum un patinoar amenajat într-un spațiu public sau acoperit. Iarna este un timp bun să îți înscrii copilul la un curs de patinaj. Cu cât este mai mic, cu atât învață mai repede, nu trebuie să vă temeți că se va răni pe gheață. Chiar și dacă nu există cursuri specializate pentru cei mici, ei pot învăța ușor unul de la altul să își țină echilibrul și câteva mișcări simple. Pe unele patinoare există și echipamente de sprijin pntru copii. Patinele se pot achiziționa sau închiria, așa că nu vor fi costuri prea mari. Cum există astăzi și patinoare cu gheață sintetică, acest sport poate fi prelungit și vara și, de ce nu, poate ghida copiii tăi spre ceva de performanță.
- hochei pe gheață– este un sport pe gheață olimpic, de echipă, care se joacă cu crose și un puc. Dacă ai copii care știu deja să patineze, acest sport este încă un pas spre excelență. Pe lângă beneficiile mișcării, cei mici pot învăța multe din echipă. În țară există câteva cluburi de hochei care antrenează și copii în București dar și în alte orașe mari. Avantajul este că, desfășurându-se în sală, acest sport poate fi praticat uneori și după ce se încălzește afară.
- ski și snowboard– spre diferență de patinaj, aceste sporturi necesită zone cu pârtii special amenajate sau deplasarea într-o astfel de zonă, dacă nu locuiți în apropierea unui astfel de loc. Pentru vacanța de Crăciun, vă puteți gândi la un scurt sejur la munte sau vă puteți trimite copilul într-una dintre taberele de ski existente acum în țară sau în Europa.
- săniuș și bob– pentru acestea două nu este vorba de performanță sau de regulamente sportive complicate. Avantajul este că se pot practica oriunde, pe orice movilă sau uliță, la căderea zăpezii. Iar cumpărarea unei săniuțe sau bob de plastic nu costă o avere. Nu vorbesc aici despre bob profesionist. În România există o singură pârtie de bob omologată de federația internațională de specialitate. Ea are o lungime de 1.500 de metri 13 curbe și 132 m diferență de altitudine și se află la Sinaia.