Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să-ți ajuți copilul alergic

Cum să-ți ajuți copilul alergic

Alergiile la copii sunt foarte frecvente și din păcate multe dintre ele se transformă în suferințe de termen lung, care necesită atenție, tratament etc. Studiile arată că 3 din 10 copii pot să prezinte o anumită alergie. Unele pot fi doar semnul unei slăbiri temporare a imunității dar reacțiile severe le pot pune viața în pericol, de aceea ai nevoie de diagnosticul unui medic specialist.

Cele mai frecvente alergii:

  • la alune, ouă, pește, nuci, soia, grâu, căpșuni, piersici și alte alimente
  • alergii de primăvară la fân, polen
  • alergii la anumiți detergenți
  • alergii la medicamente
  • alergii la anumite produse cosmetice
  • alergii la anumite animale
  • reacții alergice date de mucegai, praf, fum și alți factori poluanți

Simptomele alergiilor: erupții cutanate, nas înfundat, strănut, ochi roșii, mâncărimi, dureri abdominale, greață, vărsături, diaree; simptome severe care necesită prezentarea rapidă la o unitate medicală: leșin, umflarea buzelor, a limbii, dificultate în respirație.

Dacă alergia s-a menifestat deja și a fost diagnosticată de medic, poți să îți ajuți copilul astfel:

  1. Ferește-l de produsele la care este alergic – în primul rând citește bine etichetele pentru a elimina ceea ce declanșează alegiile copilului; asigură-te că educatoarea, bona, învățătoarea și alte persoane care se ocupă cu îngrijirea copilului tău știu despre alergie, cum se manifestă și ce trebuie să evite. Dacă ai un copil mai mare, învață-l ce anume nu trebuie să mănânce (în caz de alergii alimentare), cum să recunoască simptomele, cui să ceară ajutorul sau ce să facă în caz de dezvoltarea unui episod alergic.
  2. Mergi regulat la examene medicale cu el și administrează-i corect tratamentul, chiar dacă alergia dă semne de vindecare
  3. Fă-i un program prin care să poată evita alergenii – de exemplu dacă prezintă alergii primăvara de la polen, găsește activități pe care le puteți desfășura în casă sau în spații acoperite: vizionarea unui film cu un prieten, tenis de masă la sală, vizitarea unui muzeu etc.
  4. Ajută-l să nu se simtă exclus – la fel ca alți copii cu afețiuni cronice, copilul ar putea să se simtă diferit în preajma altor copii, mai ales că o alergie alimentară poate presupune imposibilitatea să consume orice la o petrecere a unei zile de naștere, o alergie la polen îl va țintui în casă o perioadă iar în caz de reacții alergice cei din jur vor vedea că are o problemă. Învață-l să nu se lase afectat de asta, că mulți copii au diverse probleme de sănătate sau handicapuri. Ajută-l să-și vadă părțile bune, frumoase, talentele. Păstrează o comunicare deschisă cu el pentru a putea afla dacă cineva râde de el sau este izolat de copii din cauza acestei probleme.