Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Beneficiile cursurilor de dans pentru copii

Beneficiile cursurilor de dans pentru copii

Vrei să dai copilul la un curs? Dansul are multiple beneficii pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Iată câteva dintre ele.

Beneficii ale dansului pentru dezvoltarea fizică:

  • Dansul promovează dezvoltarea neurologică: atunci când unui copil îi place muzica și învață să danseze în ritmurile acesteia, îi este stimulat creierul. Acest lucru îi îmbunătățește abilitățile cognitive, precum și sănătatea neurologică.
  • Dansul îți menține copilul în formă: copilul tău își poate îmbunătăți rezistența și energia prin dans. De asemenea, încurajează forța și dezvoltarea musculară. Să nu uităm că este o activitate din categoria cardio, așa că le menține și inimile sănătoase. Ar putea fi o soluție excelentă pentru copiii care au o aversiune față de exerciții fizice.
  • Dansul îmbunătățește flexibilitatea: uită-te la balerine. Copilul tău nu trebuie să devină un contorsionist, dar dansul îl poate face mai suplu. Flexibilitatea poate reduce șansele de rănire. De asemenea îmbunătățește fluxul de sânge către mușchi.
  • Dansul îmbunătățește postura: dansul este excelent pentru coloana vertebrală. Dansatorii sunt învățați cum să-și controleze corpul pentru a-și susține în mod optim propria greutate. Dacă copilul tău învață să danseze, postura lui se va îmbunătăți. Nu va mai avea tendința să stea curbat, iar spatele, umerii, gâtul și oasele lor vor beneficia.
  • Dansul îmbunătățește echilibrul: dansul oferă și un echilibru mai bun. Odată ce înveți cum să-ți controlezi postura, întreaga poziție se îmbunătățește. Acest lucru te menține centrat și este, de asemenea, benefic pentru mușchii și spatele tău. Dacă ești mai grațios, ești mai puțin predispus la accidente și răniri.
  • Dansul dezvoltă conștientizarea spațială: când dansezi, înveți să măsori spațiul din jurul tău. Funcționează și asupra raționamentului și conștientizării.
  • Dansul este ritmic: s-ar putea să credeți că ritmul este ceva ce simți sau îți conduce mișcările, dar acesta poate îmbunătăți sănătatea generală. Ca și în cazul muzicii, dansul îmbunătățește raționamentul cognitiv, ajută copiii să rămână relaxați și le îmbunătățește sănătatea mintală.
  • Dansul este o eliberare: dansul necesită energie. Copilul tău nu ar trebui să danseze până la epuizare, dar este un cadru bun să-și consume energia și e excelent pentru hiperactivi. Acest lucru le poate îmbunătăți, de asemenea, somnul, concentrarea și rutina.
Citește și:   Pagini de jurnal - Am crescut în iad

Beneficiii ale dansului pentru dezvoltarea mentală:

  • Dansul sporește încrederea în sine: este simplu de înțeles asta- dacă copilul tău este binevenit într-un grup și i se permite să strălucească, se va simți bine. Dansul îi permite copilului tău să preia conducerea. Se va obișnui cu un public, iar stima de sine va primi un impuls. Acest lucru îi poate ajuta și în alte domenii, cum ar fi vorbirea sau performanța în public.
  • Dansul încurajează aprecierea artei: este logic că, dacă copilul tău practică o artă, înțelegerea lui asupra artei în sine se va îmbunătăți. Acest lucru îi lărgește cunoștințele și gusturile. Copiii vor fi expuși la multe stiluri muzicale și culturi diferite prin dans.
  • Dansul îți menține copilul motivat și inspirat: ca și în orice alt sport sau activitate, copilul tău va învăța să persevereze. Este adesea trecut cu vederea faptul că dansul îl va ajuta pe copilul tău să învețe din greșelile sale și să continue. Acesta în sine este un stimulent al încrederii.
  • Dansul încurajează obiceiurile bune: dansul se bazează pe rutină. Copilul tău va învăța să fie undeva la timp, să își respecte angajamentele și să exerseze. Sunt predate și alte abilități de viață, cum ar fi respectarea instrucțiunilor, cooperarea, responsabilitatea și pregătirea pentru ceva ce vor să realizeze. De asemenea, vor învăța să fie dedicați și să se comporte bine în societate.
  • Dansul întărește capacitatea cognitivă: am atins acest lucru în beneficiile fizice, dar acestea sunt și trăsături mentale. Dansul poate dezvolta concentrarea, memoria și gândirea. Poate chiar să-i învețe despre rezolvarea problemelor, creativitate și adaptarea la nou. Odată ce copilul tău se simte suficient de confortabil pentru a experimenta, probabil că va începe să-și coregrafieze propriile piese.
  • Dansul poate îmbunătăți comunicarea: cu toate beneficiile cognitive ale dansului, combinate cu creșterea încrederii, copilul tău va deveni mai bun la comunicare. Dansul este o formă de auto-exprimare și de ”povestire”. Aceste abilități se vor traduce în alte domenii ale vieții lor, cum ar fi vorbirea.
  • Dansul este creativ: dansul este o artă. Dacă copilul tău participă la ea, își va stimula creativitatea. Dansatorii sunt întotdeauna încurajați să facă freestyle. Când copilul tău învață să se exprime ca individ, creativitatea lui va deveni o forță care trebuie luată în considerare.