Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 Remedii naturiste pentru tuse copii

5 Remedii naturiste pentru tuse copii

Vrem, nu vrem, iarna este sezonul răcelilor la copii și al tusei. Multe articole pe net spun părinților că trebuie să meargă la medic și să facă diferența între tusea productivă și cea uscată. Sunt de acord cu asta și personal am cheltuit iarna asta pe medicamente pentru al meu de peste 1000 de lei. Dar ce faci cand nu ai un astfel de buget uriaș sau dacă ai mai mulți copii care se îmbolnăvesc?
Ne-am interesat pentru dumneavoastră, și pentru mine, bineînțeles, ce remedii naturiste se pot folosi la copii pentru tuse.

Remedii naturiste tuse copii

  • Ceai de ceapă – seprepară foarte simplu. Mulți părinți se plâng că celor mici nu le place gustul. Pentru a face ceaiul mai acceptabil, fierbeți ceapa și adăugați o jumătate de lămâie, câteva frunze de mentă și 2-3 linguri de miere de albine. Eu am un sirop concentrat de fructe de pădure care îi place fiului meu și amestec în ala niște ceai ce ceapă. Este bun mai ales dacă micuților nu le place gustul acrișor al lămâii. Ceapa nu are efecte adverse. Se recomandă includerea ei, pe cât posibilă crudă în salate și alte mâncăruri gătite copiilor în perioada aceasta. Ceai de ceapă se poate da copiilor până la 2 căni pe zi (500ml).
  • Mierea cu lămâie- puteți stoarce o lămâie și adăuga 3-4 linguri de miere și să dați acest sirop pe perioada a 1-2 zile. Sau ca alternativă, tăiați lămâia feliuțe și lăsați-o la macerat în miere 2-3 zile. Puneți-o apoi în frigider și dați copiilor câte o feliuță dimineața, cu 30 min înainte de masă. Mie îmi place să adaug și câteva picături de propolis în acest amestec.
  • Sirop de ridiche neagră – remediu vechi românesc ce încă are efect dacă este folosit. Cu ajutorul unui cuțit decupați o gaură într-o ridiche neagră, spălați-o și umpleți gaura cu zahăr sau miere. Se lasă peste noapte ca să-și lase zeamă. Dați-le copiilor 3-6 lingurițe pe zi, între mese. De obicei ridichea se poate umple de 2-3 ori cu zahăr sau miere. Acest remediu este și pentru tuse productivă și pentru cea uscată, sâcâietoare.
  • Hreanul – când eram copil consumam mult hrean la noi în familie, mai ales iarna cu carnea de porc. Această rădăcină are numeroase componente eficiente în lupta cu stafilococii și streptococii, dar prezintă și proprietăți expectorante. Dacă micuțului tău nu îi plce sosul de hrean prea concentrat, poți fi creativă: rade puțin hrean în ciorba caldă, după ce o pui în farfurii, amestecă o rădăcină de hrean cu miere și lasă la macerat etc.
  • Rădăcină de ghimbir – este cumva varianta asiatică a hreanului. Ghimbirul este un remediu eficient în tratarea tusei astmatice, având proprietăți antiinflamatoare. Are proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii,  stimulează producția de salivă și poate ajuta la îmbunătățirea uscăciunii gurii sau gâtului specifice perioadelor cu răceli. Substanțele active din ghimbir relaxează membrana căilor respiratorii, reușind să combată și să prevină tusea. Poți tăia 3-4 feliuțe de ghimbir proaspăt și să le fierbi într-o cană de apă. Adaugă miere și dacă vrei lămâie.