Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Soluţii pentru cele mai frecvente probleme pe care le au părinţii cu temele copiilor

Soluţii pentru cele mai frecvente probleme pe care le au părinţii cu temele copiilor

Temele pe care copiii le primesc pentru acasă pot fi o adevărată corvoadă pentru părinţi. Aproape fără excepţie, părinţii ajung să se confrunte cu reale probleme legate de temele copiilor care apelează la tot felul de metode pentru a scăpa de ceea ce, foarte mulţi dintre ei, consideră a fi o povară.
Pentru copil este important că părintele să îl ajute la teme, să ştie că se poate baza pe el şi că îl are ca aliat chiar dacă uneori nu are chef să îşi facă lecţiile. Cu toate acestea, mulţi copii încearcă să scape de lecţii prin tot felul de tertipuri care devin astfel probleme cu care tot părinţii se confruntă.
Iată ce poţi să faci un funcţie de situaţie
1. Când copilul nu vrea să îşi facă temele fără tine. Pentru copilul tău este important să îl întrebi despre temele lui şi să îi oferi ajutorul, mai ales în primii ani de şcoală, când ar putea întâmpina probleme dacă şi-ar face temele singur. Ţine minte însă că, implicarea în exces îl va putea duce în situaţia de a nu putea să îşi mai facă singur temele. Spune-i să te cheme doar când este neapărat necesar sau când are nevoie de părerea ta. Nu începe să îi corectezi imediat tema şi nici nu aştepta până la miezul nopţii să termine ce are de făcut.
2. Când copilul caută scuze pentru a nu-şi face temele. Dacă te implici activ în educarea celui mic, vei putea să îţi dai seama imediat când are probeleme în a-şi face temele sau doar caută scuze. Uneori copilul nu ştie sau nu înţelege cum să îşi facă tema, alteori acestea pot fi doar scuze pentru a nu îşi face lecţiile. Copiii care caută scuze pentru a nu-şi face temele, chiar dacă înţeleg ce au de făcut şi au şi capacitatea de a face asta cu succes, ar trebui responsabilizaţi pentru comportamentul lor. Încurajează-l să îşi facă temele, stabileşte reguli legate de teme, ajută-l să îşi fixeze nişte obiective legate de şcoală.
3. Când copilul lasă temele până în ultimul moment. Să amâni până în ultimul moment să faci un lucru care nu îţi place nu e ceva anormal, mai ales dacă în acest timp te ocupi de ceva ce îţi face cu adevărat plăcere. Dacă acest lucru se întâmplă şi în cazul temelor pentru şcoală rezultatele vor fi în scurt timp, dezastruoase. Îl poţi ajută pe cel mic să evite să amâne temele până în ultimul moment, apelând la metode diverse: alege un loc plăcut în care să îşi facă temele, stabiliţi împreună un program pentru teme, ajută-l să facă liste şi să bifeze de fiecare dată când termină ceva, stabileşte nişte activităţi plăcute pentru pauzele scurte pe care le face în timpul temelor.
4. Când copilul se grăbeşte să termine temele şi face greşeli. Atunci când vor să scape mai repede de teme, copiii se grăbesc şi atunci apar greşelile pentru că nu mai sunt atenţi şi nu se concentrează să îşi facă temele bine, ci doar să termine cu ele. Aceşti copiii trebuie să ştie că temele trebuie să fie făcute corect, îngrijit şi să respecte cerinţele. Verifică-i lecţiile, dar nu le corecta tu, ci cere-i acestuia să se mai uite o dată peste ce a făcut şi să sublinieze greşelile. Aminteşte-i că îţi doreşti de la el să îşi facă temele bine, nu să îşi facă temele repede.