Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lucru manual folosind ce găsești prin casă

Lucru manual folosind ce găsești prin casă

Când ai copii mici, îți trebuie mereu inspirație ce să mai faci cu ei, mai ales dacă sunt în vacanță sau în weekend. Eu am folosit diverse activități și jocuri dar se plictisesc repede și e nevoie de ceva nou sau interesant. Pentru că ei au imediat idei de genul:
– Ne plictisim, se poate să ne uităm la desene animate la TV?
sau
-Vreau să mă joc Candy Crash pe tableta…

Mie mi-a plăcut mereu să le încurajez imaginația și creativitatea, chiar dacă asta înseamnă mai mult efort pentru mine ca părinte. Știu că a-i uita în fața televizorului e mult mai simplu, dar nu învață mare lucru și din asta, iar de la jocurile pe computer sau tablete nici nu mai vorbesc cât de dăunătoare pot să fie pentru ei.

O experiență pe care vreau să o împărtășesc este aceea în care am folosit pentru lucru manual nu doar materiale clasice ci și ce găseam prin casă: bucăți de pânză, ață, alimente, nasturi, ziare, paste, ambalaje etc.
Îmi pare rău că nu am făcut poze ca să vă pot arăta, dar vă asigur că tocmai noutatea îi surprindea și îi capta pe copiii.
La fetele mele, am văzut că o activitate atractivă era să printez pagini de colorat cu prințese sau modele și ele le lipeau rochii din diverse materiale sau obiecte. Am căutat ceva asemănător cu asta ca să vă pot da exemple cum puteți utiliza ceea ce aruncați sau aveți în casă pentru ocupația și distracția celor mici.

Citește și:   Călătoria copiilor cu avionul- 10 lucruri pe care trebuie să le știi

Rochițe din dulciuri

Se pot folosi bomboane, jeleuri, biscuiți mici etc. Se lipesc cu aracet.

Rochite din legume și fructe

Practic se pot folosi bobițe, frunze, felii, întregi, cum vreți. Nu trebuiesc lipite neapărat, e doar pentru distracție. Recomand când sunteți în bucătărie și trebuie să stați lângă o cratiță, ei pot sta lângă voi și face rochițe, pot învăța să taie supravegheați.
 

Rochițe din plante și flori

Pot avea ca temă anotimpurile, zâna florilor, a pădurii, etc. Pentru asta făceam câte o scurtă excursie în părculețul de lângă bloc.


 

Rochițe din ambalaje

Bucăți de pahare sau farfurii de carton ori plastic, ziare, ambalaje colorate, dopuri de la sticle etc. Până și marii designeri folosesc astfel de materiale. 

Rochițe din bucătărie

Celor mici le place să se joace cu mâncarea așa că măcar acum o poate face cu folos. Poteți folosi boabe de fasole, paste crude, fulgi, zahăr, dar și cele gătite sunt utile. 

Rochițe din ce găsești în birou

Folosește resturi de la ascuțitul creioanelor, clame de hârtie, creioane etc. 

Rochițe din materiale neașteptate

Aici vă puteți folosi liber imaginația. Niște scobitori, bănuți, baloane mici, creioane, pionieze, mărgele, bețe de chibrit, orice poate deveni un material de rochiță.