Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să reacţionezi când copilul face crize din cauza temelor

Cum să reacţionezi când copilul face crize din cauza temelor

Să recunoaştem! Chiar şi pentru cel mai silitor copil, o mare parte din teme sunt un coşmar. Nu de puţine ori, atunci când copilul începe să îşi facă temele, în casă apar crizele de nervi, reacţiile imprevizibile, certurile şi orice urmă de răbdare dispare, atât din partea copiilor, cât şi a părinţilor.

Atunci când temele se transformă într-un calvar şi totul ia o întorsătură nedorită, poţi ţine cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să “supravieţuieşti”.

Lucrează cu emoțiile

În cele mai multe cazuri, copilul îşi face temele după şcoală. De cele mai multe ori este foarte obosit, dar ţine cont că ar putea fi frustrat şi de alte situaţii, poate are probleme de concentrare sau îi este teamă de eşec.

Investighează rapid şi află care este sursa crizei sale pe care o are fix înainte să îşi facă temele. Este important să îl laşi să se elibereze de toată tensiunea, arată-i empatie, dar păstrează şi tonul ferm prin care cel mic să înţeleagă că nu are cum să scape de teme.

Ajută-l să se deconecteze

Dacă observi că este nervos şi agitat, încurajează-l că înainte să se apuce de teme, să se relaxeze. Şi cum se poate relaxa mai bine decât făcând ceea ce îi place.

Citește și:   Prima palmă şi efectele pe termen lung în cazul corecţiei fizice la copii

Efectele vor fi şi mai benefice, dacă intri în jocul lui şi petreceţi împreună acest timp de relaxare. Vei observa apoi cât de entuziasmat va fi să îşi facă temele pentru a doua zi.

Fii un părinte realist

Un părinte realist este cel care înţelege că pentru copil nu este nicio plăcere să vină de la şcoală şi să înceapă să îşi facă temele, să înveţe, să citească ce i s-a cerut la şcoală și așa mai departe.

După ce te-ai asigurat că ai înţeles foarte bine acest lucru, nu ezita să îi arăţi acest lucru şi copilului tău. Cel mic are nevoie să ştii că eşti de partea lui, chiar şi în această privinţă.

Lista magică

Când ai de-a face cu crize frecvente provocate de teme, poţi să îi faci o Lista magică copilului tău, pe care să o ţină tot timpul pe birou, cu lucruri care îl vor ajuta să se calmeze atunci când se simte copleşit de teme

Iată cum ar putea arăta lista.

  • Respiră
  • Ţine minte că “Te iubim”!
  • Spune cu voce tare: “pot să fac asta!”
  • Numără încet până la 10.
  • Ia o pauză de câteva minute.
  • Aminteşte-ţi de câţiva oameni pe care îi ştii că nu au renunţat niciodată.
  • Vino şi cere o îmbrăţişare!