Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl motivezi când începe şcoala

Cum îl motivezi când începe şcoala

După o vacanţă în care cei mai mulţi copii au pus activităţile distractive, joaca şi plimbările pe primul loc, întoarcerea la şcoală poate fi ceva mai dificilă. Pentru a intra din nou în ritm şi că să se acomodeze din nou cu şcoală, copiii au nevoie de puţină motivaţie din partea părinţilor.

Trucuri utile pentru a-l motiva pe copil când începe şcoala

  • Întreabă-l direct ce anume îl motivează şi care crede că sunt obstacolele, odată ce începe şcoala. Ascultă-l cu răbdare şi lasă-l să îşi exprime toate sentimentele şi emoţiile, indiferent care sunt acestea. Când spune “nu-mi place la şcoală” sau, şi mai grav, “urăsc şcoala”, nu te grăbi să îi aplici o corecţie verbală, ci încearcă să afli de ce are această atitudine. Prezintă-i întotdeauna partea frumosă a vieţii de elev.
  • Dacă afli din timp care sunt lucrurile pe care le va studia la şcoală sau cărţile pe care urmează să le citească, caută variante distractive ale acestora: un documentar sau ecranizarea uneia dintre cărţile pe care mai apoi va trebui să o citească pentru şcoală îl vor bucura şi îi vor stârni curiozitatea, pentru că mai apoi să îmbrățisșeze cu drag şi deschidere ceea ce i se va preda la ore.
  • Copiii sunt foarte receptivi la tot ce e nou, iar schimbările le stimulează imaginaţia. Odată cu începerea unui an şcolar, puteţi trece şi la redecorarea camerei sale.
  • Amintește-ţi care au fost momentele din anii trecuţi în care micuţul a înregistrat victorii răsunătoare la şcoală: poate a fost lăudat pentru cunoştinţele sale la geografie, sau a trecut cu succes un test foarte greu la matematică. Oricare este punctul forte la învățătură al copilului tău, aminteşte-i de aceste succese şi încurajează-l să facă la fel şi în noul an şcolar.