Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 pași să te descurci cu un copil care îți răspunde

5 pași să te descurci cu un copil care îți răspunde

”Băiatul meu mai mare are 13 ani și de vreo 2-3 luni a început să comenteze, la orice îi spun are ceva de adăugat. Acum și fata de 1o ani s-a luat după el și răspunde și ea. Nu știu ce să fac, dacă îi iau tare sau îi pedepsesc, mi-e groază ce scandal am cu ei, îmi vorbesc urât, trântesc ușile, se încuie în camera lor. Mă enervează la culme! Parcă nici nu aș mai fi mama lor, nu gătesc, spăl și muncesc zilnic să îi cresc și să-i educ! Soțul meu nu e prea mult pe acasă, lucrează în altă localitate, ajunge târziu. Îmi tot zice că eu nu am răbdare și mă enervez prea repede. Dar el nu știe ce trebuie eu să îndur. Nu dorm nici noaptea gândindu-mă că mi-am scăpat copiii din mână. Poate cineva să îmi dea un sfat?” I.M.

Autoarea acestui mesaj disperat de pe un forum de educație parentală are o problemă des întâlnită de părinți atunci când copiii lor cresc și se apropie de vârsta când vor să fie independenți. Dintr-o dată parcă nu îți mai recunoști fiul/ fiica, nu mai știi cum să comunici cu el, nu mai înțelegi ce metodă să folosești ca să funcționeze și să-ți impui autoritatea.

Citește și:   Mituri românești despre educația copiilor

Vestea bună este că, nu ești un caz unic, aproape 70% dintre părinți trec prin asta. Vestea proastă este că trebuie cumva să acționezi, iar atitudinea de ceartă sau a le trece cu vederea comportametul nu va aduce nici un rezultat.

Da, copiii trebuiesc corectați și aceasta este datoria noastră de părinte. Trebuie să fim conștienți că perioada din viața lor presupune mai multe emoții, schimbări hormonale, dar asta nu înseamnă că le tolerăm totul. În video care urmează vei descoperi 5 pași eficienți de a corecta un astfel de comportament, fără să îți ieși din fire sau a agrava și mai mult situația.