Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Soluții pentru bebelușii care plâng la baie

Soluții pentru bebelușii care plâng la baie

Unii bebeluși par să se bucure de apă, să fie relaxați și să nu ridice probleme speciale, alții parcă sunt arși la contactul cu apa, țipă, plâng, se zbat și transformă încercările noastre de a-i spăla într-un coșmar.

Am adunat experiențele unor mămici care au avut aceleași probleme cu micuții lor la baie. Sper să vă fie de folos.

Crina: ”La primul copil nu am avut probleme. Dar la băiat nici nu-l puteam apropia de apa din cădiță. Era într-un țipăt continuu cât îl spălam. Am observat însă că atunci când îl spălam la chivetă la schimbarea scutecului nu avea același comportament. Așa că asta a fost soluția mea până pe la 7-8 luni când a mai crescut: i-am făcut băiță în chiuvetă. Puneam un scutec dedesubt, spălam anumite păriți pe rând de la jet, nu puneam apă. Și a mers. ”

Angela:”Fata mea plângea tare la baie și se zvârcolea, nu reușeam deloc să o calmez și s-o spăl cum trebuie. Apelam la sora mea să o pot ține forțat în apă. Când însă s-a învățat puțin cu jucăriile, am pus jucărioare colorate în apă, o lăsam să se joace cu ele acolo câteva minute înainte de baie, apoi o dezbrăcam și o băgam și pe ea. A fost mai bine, nu mai plângea.”

Emilia: ”Problema cu plânsul la baie am avut-o la ambii copii. La primul nu știam ce să fac, eram tânără, mă speriam că plângea până se învinețea. O vreme doar l-am șters cu cârpe ude, nu stătea să-l bag în apă deloc. La al doilea m-a sfătuit o colegă cum să-l învăț cu apa. Îi băgam mânuțele într-un vas cu apă, apoi piciorușele, puneam cădița în camera ei nu în baie, o așezam în ea să se joace fără apă, foarte curând nu i-a mai fost frică.”

Cami: ”Eu îi făceam baie seara, așa auzisem că trebuie ca să fie curat la culcare și să doarmă mai bine. Dar era jale, plângea cât îl spălam și peste jumătate de oră după, era foarte agitat, adormea greu, nici vorbă să fie mai relaxat la somn. Mi-a venit ideea să-i fac băița nu seara când era oricum mârâit și obosit ci ziua, după somnul de amiază, când era vesel și se juca. A funcționat perfect!”

Ines: ”Și al meu era imposibil să îi faci baie fără plânsete și țipete de se auzeau de la parter. Așa că am abandonat cădița și l-am luat în cada mare când făceam eu baie. Nu știu, probabil se temea singur sau nu se simțea în siguranță. În brațe la mine nu au fost probleme. Îl puneam pe burta mea și creșteam nivelul apei treptat. Nu a mai plâns și după o vreme stătea și singur.”

Mariana:  ”La micuța mea i-am vindecat frica de apă când am fost în concediu la mare. Avea 5 luni, i-am luat in colăcel special pentru bebeluși, acolo nu a plâns deloc deși a mai înghițit câte puțină apă de la valuri. Când ne-am întors acasă nu puteam s-o mai scot din cadă.”

Gina: ”Fetița mea nu a plâns de la început. Dar când avea 7 luni ne-am mutat de la mama, ne luasem apartament. Nu știu ce nu i-a convenit ei la noua baie, că nu a mai vrut deloc în cădiță, țipa din toți plămânii și numai dacă ne apropiam cu ea de ușa băii. Am încercat mai multe idei, i-am vorbit calm, am pus-o cu niște rățuște, am schimbat cădița cu una mai colorată dar nimic. Am văzut însă că e atașată de o jucărioară care cânta. Ne gândeam să i-o dăm în apă dar avea baterii și ne era teamă. Soțul meu a avut ideea genială să înregistrăm cântecul pe telefon și să-i scoatem bateriile. Am făcut așa și băgam jucăria întâi, o lăsam să se joace puțin cu ea acolo, apoi o băgam și pe ea, la început cu hainele, o dezbrăcam după. Și telefonul cânta melodia, o calma. Așa am reușit s-o facem să nu mai plângă.”

Mai cunoașteți și alte soluții? Puteți să ne spuneți despre ele în comentarii mai jos.