Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Confecționează jucării pentru bebelușul tău

Confecționează jucării pentru bebelușul tău

Zilele trecute vecina mea, care are un băiețel de câteva luni, se plângea că jucăriile și jocurile pentru cel mic sunt teribil de scumpe. Poate multe dintre mămici cred asta și pe bună dreptate. Și apoi copiii cresc repede, nu se merită să investești într-o jucărie scumpă pe care o va folosi poate numai câteva luni.

Eu sunt o persoană creativă și mi-a plăcut mereu să inventez lucruri, să fiu practică și economă în gospodărie și în educația copiilor. Dacă sunteți la fel, iată câteva idei de jocuri și jucării pentru bebeluși pe care le puteți crea chiar acasă, fără prea mare efort și din materiale refolosibile sau pe care probabil le aveți în casă.

Regulile de respectat sunt simple, ca la orice jucărie pentru bebeluși- să fie destul de mare ca să n-o înghită, să nu aibă margini, elemente care pot răni, să nu fie toxică etc.

Jucării zornăitoare

Puteți folosi pentru asta sticle din plastic, cutii goale, cutii metalice umplute cu bile, jucării mici, nasturi, monezi, orice face zgomot. Dacă ceea ce au înăuntru este și colorat, atunci le va atrage și mai mult atenția bebelușilor.
Dacă aveți dubii dacă metalul sau cutia respectivă nu sunt destul de sigure pentru copil, ori s-ar putea desface ușor, le puteți înveli în șosete colorate și lega bine la capete.

Jucării dentiție

Nu trebuie să aveți nici pentru asta ceva super-specializat. În comerț se găsesc ușor inele din plastic sau lemn. Recomandăm să nu cumpărați din cele vopsite, ci din lemn natur. Prindeți de ele o jucărie mică din pluș sau cusută simplu acasă, câteva panglici, o batistă, niște bile învelite în cârpă și jucăria pentru dințișori e gata. Mai puteți folosi și alte forme din lemn sau plastic moale de care prindeți un cordon sau ceva de care să poată apuca cel mic.

Jucării moi și ușor de spălat se pot confecționa și acasă, cusute la mașină sau de mână. Umpleți-le tot cu resturi de pânză sau cu bile mici, orez, fasole; se vor cocoloși la spălat dacă folosiți vată.

Și obiectele din silicon sunt bune, pot fi forme mici și ieftine de prăjituri, orice confecționat din silicon. Tot așa prindeți de ele o panglică.

Carusel pentru pătuț / cărucioare

Confecționează niște jucărioare colorate din pânză de fetru sau alt material moale. Poți folosi și jucării mici din cârpă, plastic din comenț legate cu ață de un cerc, de un umeraș, de orice le poate ține sus. Leagă panglici, pampoane, cerculețe tăiate dintr-o bucată de plastic tare, orice e colorat și se mișcă liber, ținându-ți bebelușul ocupat.

Jucării de sortat

Poți folosi cutii din carton, metal sau plastic goale. Taie în capacul lor niște găuri prin care copiii pot introduce bile, paie de la băuturi răcoritoare, cuburi mici, jucării de lego, creioane colorate, fasole, orice. Doar trebuiesc supravegheați dacă folosiți jucării mici, ca să nu le înghită sau să și le bage pe nas, pe urechi…
Pentru cei foarte mici puteți folosi linguri de lemn și alte obiecte de prin casă pe care îi învățați să le pună într-o găleată, coș etc.

Jucării și jocuri interactive sau multisenzoriale

Sunt destinate să-i stimuleze pe cei mici, să le încurajeze abilitățile motrice, interacțiunea, să îi învețe lucruri noi. Iată ce minunății puteți crea chiar acasă, cu puțină imaginație: