Dupa 6 luni in care e foarte important ca cel mic sa manance doar lapte, urmeaza perioada in care el invata, cu ajutorul parintilor, sa ingereze si alte alimente, pregatite special pentru el. Pentru a fi totul cat mai simplu, va trebui sa cumperi o serie de produse care iti vor fi foarte utile.
1. Scaun special pentru mancare
Diversificarea incepe la 6 luni doar daca puiul tau sta suficient de bine in fundulet pentru a putea manca, deoarece nu se recomanda in nici un caz hranirea din pozitie semi-culcata. Bebelusul trebuie sa isi primeasca hrana intr-un loc gandit pentru asta si anume pe tavita de la scaunul special.
Un astfel de produs trebuie ales cu atentie, astfel incat sa fie suficient de stabil, pentru a nu sta cu grija daca te intorci cateva secunde pentru a termina de facut mancarea sau pentru a lua diverse lucruri. Apoi, e foarte important sa se curete cu usurinta, deoarece nu vei dori sa pierzi foarte mult timp cu asta sau sa ramana pete urate care sa fie greu de eliminat. De folos ar putea fi si un model ajustabil, pentru a-l regla astfel incat celui mic sa-i fie cat mai confortabil.
2. Aparate de gatit
Unii parinti merg pe diversificarea clasica, ce implica hranirea bebelusului in principal cu mancare pasata, altii opteaza pentru varianta de autodiversificare, ceea ce inseamna ca cel mic va primi de regula bucati mai mari de mancare, pe care va invata sa le gestioneze singur.
Orice ai alege, ai nevoie de aparate care sa aiba functii precum gatire la abur, slow cooking, presiune sau alte astfel de caracteristici cheie care te vor ajuta sa pregatesti totul mai rapid si simplu pentru cel mic.
3. Vesela
Vor fi multe situatii in care copilul tau va rasturna recipientul cu mancare si il va da jos. Pentru a nu exista incidente neplacute si pentru a nu fi necesar sa cumperi mereu alte castroane si farfurii, cel mai bine e sa optezi pentru produse realizate din materiale rezistente la socuri mecanice. Poti cumpara modele fabricate din inox, bambus sau silicon, acestea fiind si foarte usor de curatat.
In eventualitatea in care alegi plasticul, asigura-te de faptul ca acesta nu contine BPA, pentru a fi sigur pentru copii.
4. Tacamuri
In acest caz, vorbim in primul rand de lingurite, deoarece la inceputul acestei perioade, cel mic va folosi doar aceste tipuri de tacamuri. Ele trebuie sa fie realizate dintr-un material moale (silicon) si sa aiba un maner ergonomic, ce sa nu alunece, pentru a fi usor de intrebuintat. Poti folosi bineinteles si variante din alte materiale, doar ai grija, deoarece bebelusul va dori sa se joace cu ele si e posibil sa se raneasca accidental.
Ceva mai tarziu vei avea nevoie si de furculite, pentru a-ti ajuta puiul sa manance mai divers si sa isi dezvolte coordonarea mana-gura. Acestea trebuie sa aiba dintii mai rotunjiti si mult mai mici, nu ca la marea majoritate a celor pentru adulti.
Daca vrei sa afli mai multe informatii cu privire la modul in care poti alege fiecare produs in parte, dar si alte articole necesare cresterii si dezvoltarii unui nou-nascut, intra pe Micul Rinocer.