Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să-ți menții copilul motivat să învețe online

Cum să-ți menții copilul motivat să învețe online

Mulți părinți se plâng că întâmpină greutăți în a menține focusul și motivația copiilor lor pentru studiul în noua formulă de acum, online. Pe de o parte este normal, fiind ceva cu care nu s-au mai întâlnit până acum, dar și o provocare: ei erau obișnuiți să folosească computerul, tableta sau telefonul la alte activități în care aveau varietate și libertate mai mare de alegere.

Iată câteva strategii pe care le-ai putea folosi ca să-ți menții copilul motivat:

  • crează-i un spațiu specific pentru participarea la orele online– în camera lui sau alt loc liniștit, fără trafic sau alte activități prin preajmă (pe cât posibil), ca să nu-l distragă. Să fie la o masă ori birou, nu le permite să stea pe fotoliu sau în pat în acest timp.
  • ajută-l să se pregătească- chiar dacă are cărțile și caietele prin preajmă, învață-l să-și ia tot ce îi trebuie la oră lângă el pe masa de studiu, ca să nu trebuiască atunci să se ridice și să le caute. Nu se cere de la școală, dar poți să-l înveți să se îmbrace cu altceva decât hainele de casă pe timpul orelor online. Acest mic fapt poate să întărească în mintea lor ideea că sunt la școală și nu la o altă activitate relaxantă. Nu-l lăsa să-și ia lângă el jucării sau alte lucruri care i-ar putea capta atenția inutil.
  • fă-i un program de studiu- fiind acasă tot timpul, fără multe activități în exterior, fără participarea la sporturi, cursuri extrașcolare, ieșiri cu prietenii etc, se poate ca să fie puțin delăsători cu studiile, să se gândească că au timp destul pentru ele. Sau să se simtă ca în vacanță și să nu mai fie motivați să facă teme. Pentru a-i ajuta fă-le un program fix pentru teme și pentru alte tipuri de activități și supraveghează-i să-l respecte.
  • inițiază un sistem de recompense– asta înseamnă că găsești ceva care ei pot să facă sau să aibă dacă își fac temele la timp ori după ce termină orele online, dacă au o problemă să fie atenți acolo. Poate fi să privească o oră la televizor, să se joace pe tabletă un joc, să mănânce prăjitura preferată etc.
  • împarte timpul de învățare – în loc să îl ții 2h la masă ca să își facă toate temele, împarte-le în secțiuni mici pe care le poate face în 20-30 min și pune între ele pauze pentru altceva: să se joace cu jucăria preferată, să își sune un prieten etc.
  • evită stresul- pentru că părinții sunt acum acasă, pot să devină cicălitori pentru toate lucrurile, inclusiv la temele celor mici. De asemenea unii le fac des observații și îi pun să muncească mai mult ori să facă mai multe exerciții, pentru a compensa cumva faptul că nu pot merge la școală sau la pregătire. De multe ori un astfel de comportament al nostru este stresant și produce reversul, adică mai multă rezistență a copiilor când e vorba de teme ori școală. Concentrează-te pe învățare și nu pe performanță în acest timp. Laudă-le micile reușite, încurajează-i în loc să îi tot cicălești.
  • menține-i pozitivi – ca și părinte poți să îi descurajezi de la studiul online cu critici la adresa modului în care dascălii își predau lecțiile sau își fac treaba în acest timp, dar și prin faptul că te plângi mereu de noua situație cu starea de urgență și studiile online. I-ar ajuta mai mult să vă vadă pozitivi, să le transmiteți că va fi bine, că lucrurile sunt temporar așa și vor fi curând ca înainte.