Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să planifici vacanța copiilor 2020

Cum să planifici vacanța copiilor 2020

Până acum era simplu: plăteai pentru ei o tabără, îi înscriai la un After-school sau alte cluburi cu program de vară, plecai cu ei în concediu 2-3 săptămâni și vacanța de vară era acoperită. Acum, cu pandemia Covid 19, lucrurile stau foarte diferit: multe unități de tabere și turistice au anunțat anularea rezervărilor în acest an, încă nu e clar ce se va întâmpla cu școlile sau cluburile care primeau până acum copiii vara, iar dacă trebuie să te întorci la muncă, atunci va fi o problemă supravegherea celor mici.

Iată câteva idei despre ce ai putea face cu copiii în vacanța 2020 de la părinți:

”Caut să angajez bonă pe vacanță, scrie o mămică pe un grup de părinți pe Facebook. Chiar dacă s-ar deschide After-school-ul la care îi înscriam de obicei, nu am încredere că vor putea asigura toate condițiile de igienă și protecție împotriva coronavirusului. Nu cred că se va sfârși de tot epidemia. Iar copiii sunt copii, vin din diverse familii, se joacă cu alți prieteni, rude, vecini, au contact cu mai mulți. Sunt și mai multe instructoare în staf. O singură bonă va limita riscurile. Așa văd eu.” Gina

”Noi mergem de mulți ani la munte cu copiii. Anul acesta nu știu dacă vom mai merge la pensiune dar am hotărât cu soțul să închiriem o rulotă, luăm cu noi mâncare ca să nu apelăm la restaurante prea mult. Doar să îi scoatem puțin la aer.” Adelin P.

Citește și:   Cum să alegi un film de familie

”Noi nu știm dacă va fi vorba de concediu că nu s-a reluat lucrul la firmă și nu știm dacă ne vor mai da anul acesta, după o pauză așa lungă în care nu s-a lucrat. Nici nu mai visăm la țărmurile Greciei la plajă pentru că soțul e în șomaj tehnic și epidemia asta ne-a cam stors de bani. Și nici nu știu cât e de sigur acum să mergi în locuri aglomerate, la spații de cazare unde au fost atâția. Dar am o soră la țară cu 3 copii și sigur ai mei se vor bucura să poată sta acolo și să se joace cu verișorii.” Camy B.

”Părinții mei nu stau la țară, tot în oraș la noi dar la curte. Ne gândim să ducem copiii dimineața și să-i luăm după servici. Nu i-am înscris la tabere încă dar cred că nici nu fac asta, chiar dacă se deschid.” N. G.

”Eu nu am rude la țară și nici soțul. Nu știm ce să facem că deja sunt (copiii) de ceva timp doar în casă, apartament cu 2 camere și înebunim și noi și ei. Eu sunt în concediu de maternitate pentru cel mic dar am vrea să ieșim undeva măcar 2 săptămâni. Sora mea mi-a spus că este o mănăstire în județ, izolată, liniștită și au și niște spații de cazare curate și bine întreținute. Ne gândim să mergem acolo.” Angela

Citește și:   Dependențele nu iau vacanță

”Noi suntem de la țară și avem multă treabă pe lângă casă, nu se vor plictisi. Am 4 copii. Sora mea obișnuia să o ia pe cea mare câte o lună în Italia că are și ea fată, să stea împreună. Mă mai gândesc dacă să o las sau nu, ele mergeau prin parcuri, mall, cofetării acolo și mi-i teamă să nu ia virusul din locuri publice. Poate mai bine o aduce pe fată aici să o învățăm să strângă fâneață și să mulgă vaca. 🙂 ” Lina T.

”Eu le-am explicat copiilor mei că vacanța asta va fi diferită și nu vom mai călători foarte mult, pentru a ne proteja familia de îmbolnăvire. Au înțeles. Le-am cumpărat un cort să-și instaleze pe balcon și sunt încântați. Eu am început să fac cu ei multe proiecte de lucru manual, gătim și prăjiturim împreună, le mai pun câte un film mai interesant să-l vizionăm împreună. Trebuie să îi ținem ocupați. ” Dana