Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Vacanță cu cortul cu copiii- beneficii

Vacanță cu cortul cu copiii- beneficii

Când aveam copiii foarte mici am tot amânat să ieșim cu cortul crezând că la vârsta lor nu pot fi cine știe ce beneficii, ci va fi mai greu pentru noi să ne descurcăm cu mâncarea, igiena și cu îngrijirea lor. Dar când au aveau între 4 și 7 ani, am mers pentru o săptămână toată familia într-un camping la poalele Ceahlăului. Erau acolo și familii cu copii mai micuți, bebeluși chiar.

Am avut emoții dar s-au dovedit nejustificate. A fost o săptămână plină de bucurie și noi experiențe pentru cei mici. Iată câteva beneficii pe care le-a adus pentru ei vacanța la cort, avantaje de care se pot bucura și copiii dumneavoastră dacă alegeți această variantă de ieșire:

1.Au experimentat o mulțime de lucruri noi

Când mergeam la pensiuni sau hoteluri, condițiile de dormit și locuit erau cumva apropiate de cele de acasă. Acum a fost totul diferit. Pentru prima dată au dormit într-un cort și într-un sac de dormit direct pe pământ. S-au amuzat copios tot închizând și deschizând fermoarul sacului, închipuindu-și că sunt râme, jucându-se și distrându-se până picau de oboseală.

Ziua dormeau în hamacul pe care l-am pus noi sub un copac din apropiere, la umbră. Spre mirarea noastră adormeau instant, fără mofturi sau să se hârjonească așa cum făceau acasă. Aerul curat e cel mai bun somnifer!

Era în camping robinet cu apă de băut dar nouă ne plăcea să mergem să aducem apă dintr-un mic izvor din apropiere. Nu vă închipuiți cât de multe întrebări ne-au pus copiii cum de iese apă din pământ, cum de intră acolo etc. A fost prima lor lecție de geografie!

Citește și:   Cum să planifici vacanța copiilor 2020

În câteva zile călduroase i-am luat și s-au scăldat într-un pârâiaș de la poalele dealului. Deși nouă apa nu ne depășea gleznele, ei s-au distrat așa de mult, cum numai cei mici pot să facă asta.

De asemenea, au alergat desculți prin iarbă jucându-se cu alți copii din camping, au mers aproape zilnic în drumeții, au cules flori și ciuperci, au adunat zmeură din tufe și au mâncat fructe direct din copac.

Într-o zi am mers într-un sat din apropiere și s-au bucurat să se plimbe cu căruța unui om de acolo. Am putut vizita cu ei și o moară de apă, erau fascinați de tot!

2. Calmare și depășirea unor probleme

Când îi scoteam în oraș în parc, se întorceau agitați, cea mică era super-irascibilă și plângea din orice, băieții se împingeau și se băteau. Nu s-a întâmplat același lucru în camping. Erau calmi, fericiți, nu plângeau când îi băgam în cort, se jucau frumos. A plouat jumătate de zi a trebuit să îi țin înăuntru, dar nici atunci nu am auzit veșnicele hârjoneli, au construit cu lego și au privit liniștiți desene animate pe tabletă.

Seara făceam grătar lângă cort. În această ieșire copii mei și-au depășit teama de de foc. În alte ieșiri la grătar nici nu se apropiau. Acum l-au ajutat pe tata să aducă lemne, au stat mereu pe lângă el și chiar și-au făcut propriile frigărui pe bețișoarele pe care le-am dat să le țină singuri deasupra cărbunilor.

Citește și:   Top 5 sporturi la care să îți înscrii copilul în vacanță

Băiatul meu mijlociu avea o fobie la insecte. Acasă doar o furnică dacă se așeza pe el, țipa de ne știau toți vecinii. După câteva zile la munte l-am văzut alergând cu copiii după fluturași și chiar a venit cu o gărgăriță în mână să ne-o arate. De data asta cei fericiți am fost noi, părinții.

3. Au învățat noi deprinderi

Spre mirarea noastră, în camping copiii au invatat sa fie grijulii cu lucrurile lor si să fie mai ordonați. Nu am idee cum de s-a întâmplat minunea, acasă mereu trebuia să stau cu gura pe ei. Acum își luau singuri încălțămintea înăuntru în cort, își împătureau și aranjau sacii de dormit după ce se sculau, veneau la mine să le schimb hainele când se murdăreau.

4. Au devenit mai sociabili

Pentru că erau mulți oameni și copiii în camping cu care mergeam în drumeții, jucam jocuri, petreceam timp, am observat că ușor-ușor cei mici devin mai deschiși și mai sociabili. Băieții noștri nu-și făceau prieeni prea ușor acasă iar fetița nu vorbea cu cineva străin, indiferent cât ai fi insistat. În acea vacanță lucrurile s-au schimbat. Poate și apropierea fizică de ceilalți, lipsa pereților și ușilor încuiate, nu știm ce anume, dar atmosfera aceea a fost benefică pentru ei.

Deschiderea lor a continuat și după ce ne-am întors, i-am văzut mult mai sociabili și dornici de prezența altor copii și adulți.

Așa că îndrăzniți și ieșiți într-o vacanță cu cortul în vara aceasta și veți experimenta minuni!