Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl ajuţi pe copil să îşi formeze obiceiuri sănătoase

Cum îl ajuţi pe copil să îşi formeze obiceiuri sănătoase

Obiceiurile sănătoase se dezvoltă de la vârste mici. Fiecare părinte îşi poate încuraja copilul să facă alegeri sănătoase, fie că sunt obiceiuri alimentare sau cele legate de activitatea fizică.

Aici sunt câteva trucuri şi idei de la care poţi să începi:

  • Fii un model pentru copilul tău. Chiar dacă eşti departe de a atinge perfecţiunea, copilul va observa că faci eforturi pentru a mânca corect sau pentru a face mişcare şi va ţine cont. Încearcă să îi transmiți în permanență că o sănătate bună este importantă pentru întreagă familie.
  • Păstrează întotdeauna o stare de spirit pozitivă. Nu îi spune niciodată celui mic că nu poţi să faci un anumit lucru sau că îţi este greu să duci ceva la bun sfârşit. Adaugă întotdeauna o doză de umor şi fii pozitiv în tot ce spui. Sărbătoriţi de fiecare dată realizările şi ajută-l pe copil să își formeze impresie bună despre el însuşi.
  • Toată familia face mişcare. Alcătuiţi un program în care sportul să ocupe un loc important pentru toţi din familie. Plimbările pe bicicletă sau pe jos, înotul, grădinăritul sau chiar joaca în aer liber sunt activităţi cu o mulţime de beneficii, mai ales dacă le practicaţi împreună.
  • Stabileşte obiective realiste. La fel ca în orice latura a vieţii, obiectivele pe care vi le propuneţi trebuie să fie realiste. Chiar dacă începeţi cu paşi mici, schimbările se vor produce şi vor face diferenţa în privinţa stării de sănătate, în timp.
  • Mai puţin timp pentru TV şi jocuri pe computer. Aceste activităţi nu fac decât să încurajeze un stil de viaţă sedentar care va avea consecinţe nedorite.
  • Alege recompense “sănătoase”. Atunci când vrei să îl recompensezi pe cel mic pentru un lucru bine făcut, nu-i oferi dulciuri sau câteva ore în plus în faţa calculatorului. Caută alte moduri pentru a-l aprecia pentru ce a făcut.
  • Luaţi cina în familie. Dacă pe parcursul zilei sunteţi departe unii de ceilalţi, seara este timpul ca întreaga familie să se adune în jurul mesei. Îl poţi implica pe cel mic chiar în pregătirea cinei sau aranjarea mesei. Fiecare persoană îşi dezvoltă obiceiuri alimentare sănătoase atunci când mănâncă împreună cu ceilalţi, iar timpul de calitate petrecut în familie este cu atât mai preţios.