Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Vacanţa în străinătate cu copilul. Părerea psihologului

Vacanţa în străinătate cu copilul. Părerea psihologului

Deşi mulţi părinţi fac eforturi pentru a le oferi copiilor o vacanţă frumoasă în străinătate, psihologii susţin că pentru copii, plecarea departe de casă şi de locurile familiare nu este chiar plăcută, din contră.

La vârstele mici, consecvenţa este totul pentru copii şi pentru ei este important să meargă tot timpul în acelaşi loc, nu foarte îndepărtat, dar pe care l-au descoperit deja.

Aşadar, înainte să îţi faci planuri pentru o vacanţă în străinătate alături de copii şi să îţi consumi energia pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru cazare, facilităţi, locuri de vizitat, ia în considerare şi sfaturile pe care le oferă psihologul Oliver James.

Vacanţele acasă sunt cele mai plăcute pentru copii. Într-un interviu acordat publicaţiei The Telegraph, James spune că plăcerile copiilor sunt simple până când aceştia ating vârsta de 10 ani, şi de aceea tot ce îşi doresc poate fi o plajă cu puțin soare,  valuri linişte şi ceva îngheţată în apropiere.

Psihologul mai spune că toate aceste momente simple din copilăria lor sunt cele care le oferă cele mai frumoase amintiri:

Între 5 şi 10 ani copiii sunt foarte ataşaţi de un singur loc, unde ştiu exact ce le place şi ce nu.

Citește și:   25 de modele lucru manual folosind simple farfurii din hârtie

Aşadar, oricât de mult îşi doresc părinţii să exploreze lumea şi să vadă lucruri noi împreună cu copiii, nu acelaşi lucru îşi doresc şi copiii. Sentimentul de nesiguranţă şi teama de necunoscut le poate transforma micuţilor vacanţa într-un adevărat coşmar.

Pshilogul mai spune că stilul de viaţă al oamenilor în ziua de azi aduce şi aşa multe schimbări în viaţa copiilor – ne mutăm dintr-o casă în altă şi schimbăm şcoală, experimentăm zilnic o mulţime de lucruri noi, aşadar un loc familiar pentru a petrece vacanţa poate fi la un moment dat singura constantă din viaţa unui copil – un loc sigur şi previzibil într-un univers ce se află în permanentă schimbare.