Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îi ceri scuze copilului tău: strategii care funcţionează

Cum îi ceri scuze copilului tău: strategii care funcţionează

Şi părinţii greşesc uneori în faţa copiilor lor, dar pentru ca un comportament nepotrivit la un moment dat să nu devină o obişnuinţă şi să afecteze dezvoltarea normală a copilului, există anumite strategii care dau rezultate foarte bune.

Cum îşi pot cere scuze părinţii când greşesc în faţa copiilor:

Scuză-te de fiecare dată pentru comportament, nu pentru tine. Îi poţi spune copilului: “M-am gândit mai bine la ce s-a întâmplat şi nu îmi place deloc ceea ce ţi-am spus.”

Într-o situaţie tensionată, cere un moment de răgaz. Îi poţi spune direct copilului: “Îmi pare rău, nu pot să mă concentrezi acum. Lasă-mă câteva minute şi stăm apoi de vorbă.”

Înainte să reacţionezi într-o situaţie carete-a enervat, poţi să încerci să îi spui în glumă celui mic : “Ai de gând să mă înnebuneşti din nou?” Nu uita să ai zâmbetul pe buze când rosteşti întrebarea.

Niciun părinte nu e perfect, reţine acest lucru! Gândeşte-te la ce te face uneori să reacţionezi nepotrivit, reflectează şi caută soluţii. La fel de util ar fi să faci schimbi de păreri şi cu alţi părinţi. Te va ajuta să afli cum reacţionează alţii în situaţii similare.