Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Frații se ceartă toată ziua? Metode prin care poți încuraja schimbările pozitive

Frații se ceartă toată ziua? Metode prin care poți încuraja schimbările pozitive

Conflictele între fraţi sunt în multe familii la ordinea zilei. Părinţii depun toate efoturile pentru a pune capăt certurilor între copii şi nu se mai pot concentra şi pe faptul că trebuie să îi ajute să se înţeleagă foarte bine.

Specialiştii le recomandă părinţilor care se confruntă cu astfel de situaţii să se gândească la relaţia pe care şi-o doresc ca copiii lor să o aibă unul cu celălalt, acum, dar şi că adulţi, și să încerce să îi ajute să aibă o legătură pozitivă şi să se susţină reciproc.

Cei mai mulţi părinţi îşi doresc pentru copiii lor să aibă disponibilitatea de a discuta unul cu celălalt, să se distreze împreună şi să se bazeze unul pe altul chiar şi în cele mai dificile momente din viaţă lor. Tot specialiştii spun că astfel de deprinderi se pot învăţa.

Iată câteva metode prin care părinţii pot încuraja schimbările pozitive în familiile lor.

Ajută-l pe copil să vadă lucrurile din perspectiva fratelui sau surorii lui şi să respecte şi alte puncte de vedere, chiar dacă nu este întotdeauna de acord cu ele;

Citește și:   Idei de fotografii haioase de Sărbători

Învaţă-i să îşi identifice şi să îşi controleze emoţiile şi comportamentul chiar şi atunci când trec prin situaţii frustrante;

Învaţă-l pe cel mic să nu vadă întotdeauna defectele fratelui său sau ale altor persoane şi să aprecieze întotdeauna intenţiile bune;

Învaţă-I că conflictul este o problemă care poate fi rezolvată şi învaţă-I şi cum să pună punct unei situaţii de acest fel.

Încearcă să ții cont de dorinţele fiecărui copil fără să laşi impresia că îl favorizezi pe unul dintre ei.

Încurajează-i să folosească ceea ce ştiu unul despre altul pentru a crea o legătură şi mai puternică între ei şi nu să se folosească de asta pentru a profita de slăbiciunile pe care le are celălalt.

Încurajează-i să se joace, să converseze, să aibă în comun cât mai multe lucuri, să se distreze.

Laudă-i atunci când se ajută, când se susţin reciproc şi când cooperează unul cu altul.

Părinţii ar trebui să îşi stabilească clar obiectivele pe care le au pentru copiii lor şi pentru relaţia lor şi apoi să acţioneze în acea direcţie care i-ar putea ajuta pe cei mici să atingă aceste obiective.

Citește și:   50 de citate despre mama - “Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele!”

Majoritatea problemelor au soluţii, iar copiii ar trebui să înţeleagă că întotdeauna se poate ajunge la un consens fără ceartă sau bătaie. Asigură-te că fraţii înţeleg cu adevărat ce înseamnă cearta, cât de gravă este şi pune-i să îţi spună şi părerea lor despre aceasta. Tot pe cei mici trebuie să îi pui să găsească şi rezolvarea la problemele pe care le au, să vină cu soluții din care să câștige amândoi. Dacă soluţiile nu sunt cele mai bune, ajută-i să le îmbunătățescă, să încerce altceva.