Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Incepe scoala! Ce stim despre achizitionarea rechizitelor?

Incepe scoala! Ce stim despre achizitionarea rechizitelor?

Luna septembrie adduce cu ea si reinceperea cursurilor scolare. Cei mai multi parinti, grijulii, incearca sa cumpere din timp rechizitele pentru a economisi timp si bani. Iata cateva reguli pe care ar fi bine sa le respectati daca ati plecat la cumparaturi.

Inainte de a face lista de rechizite necesare, stati de vorba cu invatatoarea. Ea va va spune exact ce trebuie sa cumparati, evitati in acest fel achizitionarea unor obiecte inutile. Desi programa scolara este aceeasi pentru toti copiii, esalonarea materiei predate se face diferit, pentru ca invatatoarea trebuie sa tina seama de nivelul clasei, structura colectivului si multe alte aspecte. De exemplu, plastilina, nelipsita din toate listele de rechizite, poate fi folosita abia spre sfarsitul anului scolar, daca este cumparata de acum, pana va fi intrebuintata isi va pierde calitatile.
Tot invatatoarea va poate da sfaturi utile referitoare la calitatea unor rechizite. Astfel, exista foarte multe tipuri de acuarele, dar unele se inmoaie greu, altele se manuiesc greu (cele in tuburi), altele se sfarama sau nu au toate culorile. Este bine sa va informati in acest sens.

La clasa I sunt necesare unele jocuri, dar daca nu au aproape toti copiii acel joc, el nu poate fi folosit in clasa, asa ca e mai bine sa asteptati prima sedinta cu parintii, care de obicei la clasa I se face in prima zi de scoala.

Mare atentie in alegerea stiloului. Multi parinti cumpara stilouri proaste, in ideea ca oricum copilul il va pierde sau il va strica. Exista si acest risc dar trebuie sa vi-l asumati pentru ca un stilou prost va fi un calvar pentru copil. Deprinderea scrisului este un proces care il solicita foarte mult fizic si psihic, de aceea multi copii gasesc tot felul de motive pentru a scapa de aceasta “corvoada”. Nu ii dati un motiv in plus. Nu se recomanda folosirea pixului, nici chiar a celui cu gel.

Citește și:   Când este copilul pregătit să meargă singur la şcoală

Creioanele colorate se folosesc la toate clasele. Si aici exista o mare diversitate. Unii parinti, de altfel bine intentionati, cumpara cutii care contin un numar foarte mare de creioane. Este frumos, dar incomod. Rasturnand o astfel de cutie, copilului ii trebuie cam 5 minute sa le puna la loc, timp in care nu va putea rezolva sarcinile ce i se dau, nu va fi atent. Daca este mare, cutia ii ocupa mult spatiu pe banca si in ghiozdan.
Referitor la caiete, in ultimul timp se folosesc mult caietele speciale, care trebuie sa se potriveasca cu manualele dupa care se studiaza. Aceste caiete se cumpara de obicei direct de la edituri, pentru toata clasa. Trebuie sa fie in acord cu programa scolara si cu modificarile din anul respectiv, deci nu le luati fara sa consultati invatatoarea pentru ca s-ar putea sa nu fie valabile.

In achizitionarea ghiozdanului trebuie sa tineti seama de varsta si conformatia fizica a copilului. Verificati cat cantareste ghiozdanul gol si ganditi-va ca la acea greutate se adauga cartile si caietele. Cele mai multe carti pentru clasele I-IV sunt de format mare, asa ca verificati latimea ghiozdanului. Mai sunt importante modul de inchidere si felul cum se prind curelele, astfel incat sa nu il deranjeze(prea aproape de gat sau dimpotriva, prea departate, astfel incat curelele pica de pe umeri).

Citește și:   Scrisoarea unei învățătoare dezamăgite către părinți

Penarul sa nu fie de dimensiuni prea mari si sa nu il incarcati cu obiecte inutile. Puneti in ghiozdan doar obiectele pe care le foloseste in acea zi.
Nu va orientati in alegerea rechizitelor dupa pret. Daca copilul dumneavoastra a trecut de clasa I , este bine sa-l consultati in alegerea unor rechizite, veti ramane surprinsi de cunoastintele pe care le are referitor la calitatea acestora. Tineti seama si de latura estetica, chiar daca dati un ban in plus, copiii sunt foarte sensibili la aprecierile sau dezaprobarile colegilor lor.

Nu cumparati manuale! La clasa I s-au dat intotdeauna manuale noi, iar la celelalte clase asteptati mai intai sa vedeti manualele primite de la scola. Unele sunt noi iar daca vreti sa le inlocuiti pe cele vechi trebuie sa cumparati acelasi titlu si autor cu cele date de la scoala.

Un sfat important: nu transformati cumpararea rechizitelor inr-un moment tensionat, gandindu-va la cat veti cheltui. Ii veti lua copilului toata bucuria si entuziasmul unui nou inceput. Dimpotriva, bucurati-va alaturi de copilul dumneavoastra, astfel el va merge la scoala cu o stare psihica pozitiva, va simti importanta momentului, va acorda mai multa atentie activitatii scolare.

3 comentarii

  1. despre achizitionatia rechizitelor nu prea simnt nimic doar ca sunt fericita ca am multe culori
    etc……….unii copii pot sa simnta cate ceva despre achizitionarea rechizitelor dar eu sincer nu prea simnt nimic
  2. nu prea mi se pare ceva palpitant… ar fi mai bine sa punety video tot ce scrie acolo sau sa scrie mai mare plz poop doolce
  3. Buna!Sunt clasa a 3-a si am 10 ani.Scoala este o mare bucurie pentru mine.Achizitionarea rechizitelor ma bucura deoarece le voi folosi cu multa placere.Acestea au fost intotdeauna bune si de calitate.Parntii mei stiu ce sa aleaga.