Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Să-l înscriu la o activitate extra-școlară sportivă sau nu?

Să-l înscriu la o activitate extra-școlară sportivă sau nu?

Mulți părinți au aceaste tipuri de întrebări atunci când copilul lor începe școala: Este bine să-l înscriu la un sport sau nu? E de ajuns ce face la școală la orele de Educație Fizică? Va afecta asta programul lui sau focalizarea pentru învățătură? Va încărca o astfel de activitate programul micuțului sau al tău? Va avea destule beneficii comparând cu prețul care poate trebuie plătit? 

Desigur că răspunsurile depind de fiecare situație în parte, dar există și câteva îndrumări generale atunci când vă puneți problema înscrierii lui la un club sau curs extrașcolar sportiv:

  • sportul are, indiscutabil, multe beneficii pentru sănătate, mai ales practicat de la vârste fragede: contribuie pozitiv la dezvoltarea fizică și psihică a copiilor, îi ajută să fie mai sociabili și mai independenți
  • sportul previne viața sedentară și obezitatea infantila, le îmbunătățește imunitatea, le crește rezistența la efort
  • când alegi un sport poți urmări afinitățile și talentele copilului, pentru a fi astfel mai motivat și mai implicat în această activitate
  • ține cont de programul copilului și de celelalte activități incluse – nu exagera cu prea multe lucruri deodată; dacă este în clasa a 8a, se pregătește pentru examenele de Capacitate, va avea un program mai intens, mai multe teme, așa că o activitate sportivă trebuie să treacă pe locul doi.
  • când nu ai opțiuni avantajoase ca timp sau preț în zonă, poți lua în considerare să îi cumperi o bicicletă, un skateboard, role, ceva care să îl încurajeze să petreacă mai mult timp în aer liber
  • poate mărturiile părinților de mai jos vor fi un extra-argument ca să îți înscrii copilul la un sport:
Citește și:   6 lucruri pe care să i le spui când practică un sport

”Când gemenii noștri aveau 11 ani, au început să joace fotbal pe un teren în spatele blocului. Și dintr-o dată am văzut că sunt mai violenți și chiar înjură și folosesc tot felul de expresii urâte. Cu siguranță nu era un anturaj bun de joacă. Dar dacă tot erau interesați de fotbal, i-am înscris la un club sportiv din oraș, merg de 3 ori pe săptămână la antrenamente. S-au schimbat total, sunt mult mai disciplinați, participă acum și la campionate, sunt foarte responsabili cu lucrurile lor și fac mult mai multe fără ajutor.” Corina M.

”Fetița mea era foarte bolnăvicioasă și retrasă. Și învățătoarea mi-a zis că nu-și făcea deloc prieteni în clasă, stătea mai mereu pe margine. Era la fel și cu copii de la bloc. Ea ne-a sugerat să o înscriem la o activitate extra-școalară. Am dat-o la dans sportiv și la început a fost mai greu, ne spunea că nu vrea, a trebuit să o încurajăm mult și noi și antrenoarea de acolo. După nici 6 luni este de nerecunoscut. Are mai multă energie, vorbește continuu despre colegele ei, relaționează mult mai bine cu ele dar și cu alți copii, ne-a transformat mult copilul, nici nu visam că va face asta într-un timp așa de scurt.” Elisa T.

Citește și:   Exemple de exerciții pentru copii obezi

”Băiatul meu a fost mereu puțin mai plinuț dar la clasa a IIIa medicul de familie mi-a zis că trebuie să fac ceva că deja are tendințe spre obezitate. Nu știam ce că lui nu-i plăcea nici un sport, cu greu îl dezlipeam din casă să mai iasă un pic la aer. Cred că și copiii îl necăjeau că e mai grăsuț și de aceea îi evita. Soțul meu a mers cu el la bazin în vacanța de vară și a prins drag. La începutul clasei a IVa l-am înscris la un curs de înot. A fost încântat. Acolo nu a râs nimeni de el, instructorul și copiii sunt foarte prietenoși și asta l-a ajutat să se integreze. Așa cum era de așteptat, a mai scăzut și în greutate. L-a ajutat să aibă mai mult curaj, mai multă încredere în forțele proprii, am văzut că și la învățătură e mai bun. Personal recomand un sport la toți copii. ” Ina S.

Lasa un comentariu