Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Vopsea pentru cretă- copii creativi și casă curată

Vopsea pentru cretă- copii creativi și casă curată

Când sunt mici, este absurd să crezi că niciodată copiii tăi nu vor fi tentați să deseneze sau să scrie pe pereți. ”Creativitatea” lor nu are limite, indiferent câte reguli le-ai pune. Pur și simplu trebuie să găsești alte soluții prin care să îți păstrezi casa nemăzgălită și asta fără să le descurajezi operele de artă.

O idee este să vopsești un perete din camera lor cu vopsea neagră pentru tablă de scris (Blackboard Paint). Pe ea se poate scrie sau desena direct, cu cretă obișnuită. Și se poate șterge și înlocui desenele oricând.
 

Este foarte simplu de vopsit, se dă cu o rolă sau pensulă pe perete, ca o vopsea obișnuită . Poți lipi scoci de hârtie cumpărat de la magazinele pentru construcții și amenajări interioare pentru a face margini drepte sau a proteja geamuri, rame de uși și alte obiecte care se află pe acel perete.

Dacă nu doriți să vopsiți tot peretele, atunci se poate opta pentru o fâșie neagră, la nivelul copilului sau pentru un spațiu de colorat sub o formă anume, pe unul dintre pereți. Nu vă temeți, camera nu va părea prea întunecată cu această zonă sau perete negru. Agățați pe alt perete un tablou alb-negru, decorați cu mici obiecte cu negru și atunci culoarea poate deveni o temă fără să fie supărătoare sau să strice decorul simpatic potrivit copiilor.


Citește și:   Soluții incredibile pentru jucăriile veșnic împrăștiate

Există și autocolant care se poate lipi pe perete și în acest caz poate fi mai ușor de îndepărtat când redecorați. Prețul este cam același iar unele foi autocolante sunt și magnetice, așa că cei mici pot lipi și forme, litere cu magnet etc

Dacă nu vreți să aplicați vopsea sau autocolant direct pe perete, o idee poate fi să le aplicați pe un suport (ca o tablă de desenat pe ea), pe o măsuță sau altă piesă de mobilier.
Dacă ai copii puțin mai mari, îi poți implica și pe ei în acest proiect. Nu doar copiii mici pot folosi un spațiu pentru cretă ci și cei mai mari care pot face acolo exerciții, pot scrie diverse notițe, încurajări, își pot scrie orarul sau lucruri importante etc.

Lasa un comentariu