Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Transformă un pat suprapus simplu în ceva minunat pentru copii

Transformă un pat suprapus simplu în ceva minunat pentru copii

Dacă ai o cameră mică sau mai mulți copii, s-ar putea să optezi pentru un pat suprapus în camera lor. Fie că are sau nu al doilea pat dedesubt, o astfel de soluție oferă mai mult spațiu celor mici. Din motive de buget, se poate să alegi un pat simplu gen IKEA sau alte firme și să nu arate foarte atrăgător pentru camera unui copil. Nu toți își permit seturi de mobilier colorate și cu multe piese utile.

Există și paturi care se pot schimba sus sau jos, după nevoi.

Ca și părinți ne dorim pentru copiii noștri ce e mai bun și de aceea întrebarea este…

Cum să transformăm aceste paturi plictisitoare, în ceva potrivit pentru copilul nostru?

O soluție foarte simplă ar fi să le lăsăm așa, dar să folosim lenjerii colorate, pernuțe decorative, asortate cu designul și culorile din restul camerei. Iată câteva exemple:
 

O altă idee este să le vopsești colorat, să desenezi sau să lipești pe ele foi autocolante, stikere ori bucăți de material în culori plăcute sau potrivite cu restul mobilierului. Poți chiar face un set din diverse tipuri de mobilă vopsindu-le ori decorându-le la fel.
 

Citește și:   Legătura dintre curăţenia din cameră şi dezvoltarea copilului

Adaugă-le sus niște șipci și prinde pe ele niște beculețe colorate sau decorațiuni.

Ingenioasă mi se pare și metoda vopsirii lor cu vopsea neagră pentru a fi putea scrise cu cretă.

Poți adăuga perdeluțe colorate. Cu acestea aduci un aer de poveste camerei. Au și un rol practic ferind copilul de lumina puternică sau oderindu-i un plus de intimitate.

Mai poți folosi învelișuri simple de tip cort.

Poți merge chiar mai departe cu imaginația și acoperi patul cu scânduri colorate creând un gărduț, o căsuță sau un spațiu special de care cei mici se vor îndrăgosti. Atenție scândurile trebuie să fie foarte bine șlefuite și cu colțuri rotunjite, pentru a preveni accidentările.

 

Și modul cum le instalezi poate să facă diferența

Vestea bună este că, chiar dacă patul nu are neaparat o ramă, un spațiu special pentru al doilea pat, se poate pune oricând jos o saltea mai groasă și amenaja un pat pentru al doilea copil. La fel poți elimina partea de jos a patului și amenaja altceva acolo.

În loc să folosești un pat clasic suprapus poți folosi două de același fel, unuia tăindu-i-se picioarele pentru a intra perpendicular sub celălalt ori folosim unul suprapus și unul simplu introdus sub el.

Poți câștiga mai mult spațiu folosind un pat la înălțime iar jos amenajând un spațiu de depozitare pentru copil. Pentru aceasta introdu rafturi dedesubt sau prinde simplu cu câteva șuruburi o bară ca cea de la perdeaua de duș și își pot pune acolo umerașele cu haine.


Sub un pat la înălțime poți amenaja și un mic spațiu de joacă sau de citit. Unii îl lasă simplu deschis, altora le place să-l delimiteze cu perdele colorate.
 
 
Tot un aer de joacă poate fi dat instalând un mini-perete de cățărat pe una dintre laturile patului sau amplasând dedesubt un hamac.

Dacă locul de desubt este bine luminat, poți pune acolo masa/ biroul de studiu al copilului și rafturi pentru cărțile și rechizitele lui.

Punând dedesubt un fotoliu sau o canapea, acel spațiu poate fi și o zonă de relaxare și de activități pe timpul zileu, un loc unde copiii să se așeze pentru a privi la TV sau a petrece timp cu prietenii. Mai ales adolescenții se vor bucura mult de o astfel de amenajare.

Lasa un comentariu